Δημήτρης Φραγκάκης: Στοχευμένες επαφές για την τουριστική προβολή του Αργοσαρωνικού

 

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Φραγκάκης, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις στα νησιά των Σπετσών, της Ύδρας και της Αίγινας. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η διαχείριση και η προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού μέσα από τη συνολική στρατηγική προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Φραγκάκης με την Δήμαρχο Σπετσών Ευγενία Φραγγιά

 

Στις Σπέτσες, ο κ.Φραγκάκης συναντήθηκε με την Δήμαρχο Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά, την Επιτροπή Τουρισμού του νησιού και τοπικούς παράγοντες του τουρισμού. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα ζητήματα υποδομών και στρατηγικές για τη διεθνή προβολή τους.

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής ταξίδεψε στην Ύδρα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού, Γεώργιο Κουκουδάκη, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη και εμπλεκόμενους στο τουριστικό προϊόν του νησιού. Τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η ενίσχυση των προσπαθειών τουριστικής προβολής του νησιού σε αγορές του εξωτερικού και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην Αίγινα τέλος,συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Ζορμπά. την ‘Ενωση Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων, φορείς της εστίασης και άλλους τοπικούς φορείς. Αυτές οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, για μεγαλύτερες περιόδους επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομίας.

 

 

Στις Σπέτσες, ο κ. Φραγκάκης συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά, την Επιτροπή Τουρισμού του νησιού και τοπικούς παράγοντες του τουρισμού. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα ζητήματα υποδομών και σε στρατηγικές για τη διεθνή προβολή του νησιού.

Στην Ύδρα, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού, Γεώργιο Κουκουδάκη, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη, καθώς και με εμπλεκόμενους φορείς στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Τα βασικά θέματα συζήτησης αφορούσαν την ενίσχυση των προσπαθειών τουριστικής προβολής του νησιού σε αγορές του εξωτερικού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, στην Αίγινα, ο κ. Φραγκάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Ζορμπά, την Ένωση Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων, φορείς της εστίασης και άλλους τοπικούς παράγοντες.

Οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

 

Δεξιά 0 Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Φραγκάκης / Αριστερά ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης

 

 

Αριστερά 0 Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Φραγκάκης / Δεξιά ο Δήμαρχος Αίγινας Γιώργος Ζορμπάς

 

Η διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές των νησιών και τους τοπικούς φορείς του τουρισμού έχουν σαν στοχο την ένωση δυνάμεων και την χάραξη μιας στρατηγικής προβολής και την λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα αναδείξουν τα νησιά της Αθήνας συνολικά, αλλα και το καθένα χωριστά ως αυτόνομο τουριστικό προορισμό. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Αναπτυξιακός ΟργανισμόςΝέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε” σε συνεργασία με όλους, εργάζονται για την βιώσιμη ανάπτυξη και ουσιαστική προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.