Με μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση, καθώς επίσης και με άγνωστες ιστορίες ανθρώπων που αγάπησαν τη ΔΕΘ και την έκλεισαν για πάντα μέσα στις αναμνήσεις τους, εγκαινίασε τη δράση του το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Φίλοι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».
Τα ιδρυτικά μέλη συναντήθηκαν στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ, αλλά και της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΔΕΘ-HELEXPO, καταθέτοντας το καθένα ξεχωριστά τους τρόπους με τους οποίους η ΔΕΘ άγγιξε τη δική τους ζωή, αλλά και τους στόχους τους μέσα από τη λειτουργία του σωματείου.
Οι ευχές για έναν ακόμα αιώνα ζωής του εκθεσιακού φορέα κυριάρχησαν, όπως και η συγκίνηση, αλλά και η χαρά για τη συμμετοχή σε μια κοινή προσπάθεια που θα στηρίζει την αποστολή της ΔΕΘ.
Τον λόγο πήραν, μεταξύ άλλων, μέλη του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, αλλά και άλλα ιδρυτικά μέλη τα οποία μοιράστηκαν άγνωστες πτυχές της ΔΕΘ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ της Μηχανής του Χρόνου «ΔΕΘ: 100 χρόνια από το Σημείο Μηδέν», το οποίο και φώτισε την αρχή της μακράς αυτής πορείας του θεσμού. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι «Φίλοι της ΔΕΘ» παρέθεσαν μια μικρή δεξίωση ενώ μοίρασαν στους παρευρισκόμενους/ες το συλλεκτικό τους T-shirt!