GREETINGS FROM V.I.GREEKS: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδος

Η  ITB είναι ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή σημεία συνάντησης για χιλιάδες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Δηλώνουμε το παρόν, με το βλέμμα στην επερχόμενη σεζόν, καθώς και στις προκλήσεις της διαμόρφωσης ευκαιριών τουριστικής ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που δημιουργούν τα πλεονεκτήματα που μας δίνουν η μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά, η γνήσια αίσθηση φιλοξενίας των Ελλήνων και η μοναδικότητα της ελληνικής φύσης. Η χώρα μας καλεί τους ταξιδιώτες να την επισκεφτούν, να γίνουν ένα με τις μικρές κοινότητες ανθρώπων και να γνωρίσουν τα κρυμμένα μυστικά κάθε τόπου.
Φέτος, ωστόσο, η πρόσκληση περιλαμβάνει και μια πρόκληση: Να γίνουν οι ταξιδιώτες συμμετέχοντες στη στροφή προς τη βιωσιμότητα, όπως αυτή λανσάρεται στο ελληνικό ξενοδοχείο και σε όλη τη χώρα μας.

Οι ταξιδιώτες είναι οι πρώτοι που ενεργούν ως πρεσβευτές για να ευαισθητοποιήσουν τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Μπορούν να μιλήσουν για αυτά που είδαν, για όσα συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της γης και για τις καλές πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί.

Το ελληνικό ξενοδοχείο αποπνέει την αίσθηση της προσαρμογής στις σύγχρονες απαιτήσεις βιωσιμότητας και ισορροπίας με το φυσικό περιβάλλον. Η επένδυση στη βιωσιμότητα είναι η βασική μας προϋπόθεση.
Ερχόμαστε ως καλεσμένοι στο ITB και ανυπομονούμε να σας δούμε ως οικοδεσπότες στην Ελλάδα.

Σας προσκαλούμε όλους να γνωρίσετε το σύγχρονο και βιώσιμο ελληνικό ξενοδοχείο.