Η παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια γίνεται “σκηνικό” βραβευμένης ταινίας 

Τη βοτσαλωτή παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια, επέλεξαν για σκηνικό, οι συντελεστές της βραβευμένης με το φετινό “Χρυσό Φοίνικα” του Φεστιβάλ των Καννών, ταινίας του Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Östlund, “Το Τρίγωνο της Θλίψης”. 

 

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στην ίδια παραλία που γυρίστηκε, στη Χιλιαδού, στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», την εταιρεία διανομής Feelgood Enterainment και την εταιρεία παραγωγής Heretic. 

 

Για τις ανάγκες της πρεμιέρας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι συνδιοργανωτές, διαμόρφωσαν ως θερινό κινηματογράφο 200 θέσεων, ένα τμήμα της παραλίας, όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας το καλοκαίρι του 2021. 

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες, παρά τον άστατο καιρό. Εκτός από τους επίσημα προσκεκλημένους, προσήλθαν στο χώρο δεκάδες ακόμη κινηματογραφόφιλοι. Χρειάστηκαν επιπλέον καθίσματα, προκειμένου να απολαύσουν άπαντες αυτήν την πρωτόγνωρη “open air” προβολή. 

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Ελλάδα. Την πρεμιέρα κάλυψε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπως και η ΕΡΤ, η οποία διέθεσε πλάνα και δηλώσεις σε εγχώρια και διεθνή τηλεοπτικά ΜΜΕ. 

Πριν την προβολή της ταινίας, υπήρξε ειδική αναφορά από τον Ruben Östlund στην πρωταγωνίστρια Charlbi Dean Kriek, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. 

Αμέσως μετά την πρεμιέρα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Δημιουργήσαμε στη Χιλιαδού, πάνω στα βότσαλα, δίπλα στο κύμα, το θερινό σινεμά των ονείρων μας. Εκεί, όπου γυρίστηκε το «Τρίγωνο της Θλίψης» του Ruben Östlund, το οποίο βραβεύτηκε με τον “Χρυσό Φοίνικα” στο Φεστιβάλ των Καννών, εκεί έγινε και η παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας! Μέσα από το Film Office Στερεάς Ελλάδας προσελκύουμε και στηρίζουμε παραγωγούς και σκηνοθέτες, για να αναδείξουμε τον τόπο μας και την ομορφιά του μέσα από την 7η τέχνη. Μετά τον κινηματογράφο, ακολουθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός με το EKO Acropolis Rally και η διεθνής προβολή της Στερεάς Ελλάδας συνεχίζεται με εντυπωσιακές -και ουσιαστικές- δράσεις παγκόσμιας εμβέλειας!» 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood Enterainment Eιρήνη Σουγανίδου τόνισε: «Η βραβευμένη με τον “Χρυσό Φοίνικα” ταινία του Ruben Östlund «Το Τρίγωνο της Θλίψης», που κυκλοφορεί από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες, είναι η τρίτη ταινία του που διανέμουμε ως Feelgood Entertainment στους κινηματογράφους. Είναι ένας εξαίρετος δημιουργός με έντονο χιούμορ, κοινωνικό προβληματισμό και αναλυτική ματιά της ανθρώπινης συμπεριφοράς υπό συγκεκριμένες ακραίες συνθήκες, στον οποίο πιστέψαμε από την αρχή, προαγοράζοντας, μάλιστα, από το σενάριο, τις ταινίες του. Οι δύο “Χρυσοί Φοίνικες” που έχει λάβει και οι διθυραμβικές κριτικές, απλώς επιβεβαίωσαν την αρχική μας αίσθηση. Η ατμοσφαιρική πρεμιέρα της νέας ταινίας του στη Χιλιαδού Ευβοίας, εκεί όπου γυρίστηκε το τρίτο μέρος της, με την άριστη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών «Νύχτες Πρεμιέρας», της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της εταιρείας παραγωγής Heretic, μετά από επιθυμία και με παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη, μας υπενθύμισε τη μοναδικότητα της κοινής κινηματογραφικής εμπειρίας, να  απολαμβάνουμε από κοινού ένα οπτικοακουστικό περιεχόμενο φτιαγμένο για τη μεγάλη οθόνη»