Καλοκαίρι… Κρήτη το μεγαλείο σου

“Ήθελα λέει μια στιγμή τση θάλασσας να μοιάσω, για να μπορέσω ολάκερη την Κρήτη ν’ αγκαλιάσω. “

Ενεργοποίησε όλες τις αισθήσεις σου για να ζήσεις το αληθινό και αυθεντικό καλοκαίρι στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με τα ευλογημένα χρώματα και τις μυρωδιές, που είναι σαν να τα σκόρπισαν άγγελοι!

Παραδώσου στην αγκαλιά του ονείρου, της απόλαυσης και της μαγείας. Βούτηξε στις παραδεισένιες παραλίες με τα βαθυγάλανα νερά. Θαύμασε την ομορφιά της Κρήτης που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Περπάτησε στα φαράγγια του νησιού, στα μονοπάτια των Λευκών Ορέων, του Ψηλορείτη και του Δίκτη. Ονειρέψου κάτω από ένα πλατάνι ή μια καστανιά  ακούγοντας τα καθάρια νερά που τρέχουν από τις πηγές.

Γνώρισε την αυθεντική, ζεστή φιλοξενία των Κρητικών, που πολλά έχουν γραφτεί και παραμένει σταθερή και αξεπέραστη, γιατί πηγάζει από την ψυχή τους. Θα σε καλωσορίσουν, θα σε κεράσουν ρακή, καρύδια με μέλι και παξιμαδάκια με αμύγδαλα ή σταφίδα και θα γεμίσουν το τραπέζι τους με όλα τα καλούδια της κρητικής γης για εσένα.

Απόλαυσε το θαύμα της κρητικής διατροφής. Γραβιέρα με μέλι, αλατσολιά της Κρήτης με κρίθινο παξιμάδι λουσμένο με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, αρνάκι ή κατσικάκι οφτό, πιλάφι σφακιανό, καλτσούνια με αυθεντική μυζήθρα Κρήτης, χοχλιούς, κολοκυθοανθούς γεμιστούς, σκιουφιχτά. Ξεροτήγανα, αμύγδαλα, σταφύλι ή κυδώνι γλυκό θα σε οδηγήσουν στον κόσμο της γιορτής και των γάμων και των πανηγυριών του νησιού.

Μείνε ασφαλής, στο νησί με τα ελάχιστα κρούσματα. Εμπιστεύσου τα υπεύθυνα ξενοδοχεία, εστιατόρια καθώς και κέντρα διασκέδασης του νησιού, που σέβονται τους επισκέπτες τους, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Κρήτη λατρεύει το καλοκαίρι και το καλοκαίρι την Κρήτη!