ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

Η σημαντικότερη λουτρόπολη της Ελλάδος, αποτελεί ακόμη ένα κρυμμένο “διαμάντι” για τα ταξίδια αναζωογόνησης και spa, ρομαντικές αποδράσεις, παραθερισμό και φυσιολατρικές αναζητήσεις. Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού της Εύβοιας, εκεί που το μάτι γεμίζει από το πράσινο της πλούσιας βλάστησης, εντυπωσιάζεται από τους μοναδικούς σχηματισμούς των βράχων κοντά στη θάλασσα και τους πυκνούς ατμούς που αναβλύζουν μαζί με το θεραπευτικό νεράκι από τα έγκατα της γης. Με το εξαιρετικά κλίμα της, το θερμό θεραπευτικό νερό της, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις spa και τις μοναδικές παραλίες, η Αιδηψός συνδυάζει “ίαση ψυχής και σώματος” σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Επιλέξτε ένα από τα σύγχρονα ξενοδοχεία της περιοχής με υπηρεσίες spa, αναζωογόνησης και ομορφιάς. Περπατήστε στη γραφική και όμορφη παραλία γεμάτη με ταβερνάκια, καφετέριες, εστιατόρια και παραδοσιακά καφενεία. Θαυμάστε την ομορφιά του τοπίου, τα νεοκλασικά καλοδιατηρημένα αρχοντικά και σταματήστε για λίγο στο πάρκο του ΕΟΤ, όπου πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και ο θεσμός της Μικρής Βουλής, ένα σύγχρονο βήμα αγόρευσης και διακίνησης ιδεών για πολύπλευρα θέματα. Οι παραλίες της είναι από τις ομορφότερες στην περιοχή και τα νερά της θάλασσας ενώνονται με αυτά των 60 και πλέον ιαματικών πηγών της.

SPA ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σύγχρονα κέντρα spa και θαλασσοθεραπείας λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Σε συνδυασμό με τις 700 και πλέον ιαματικές πηγές της χώρας αποτελούν ιδανική λύση για πνευματική και σωματική ευεξία.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, γνωστές από την αρχαιότητα, συνεχίζουν και σήμερα να αποτελούν μέσο θεραπείας, αναζωογόνησης και ευεξίας. Από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο, η Ελλάδα είναι γεμάτη από ιαματικές πηγές που θεραπεύουν και αναζωογονούν. Ακόμη και το θαλασσινό νερό του Αιγαίου εάν θερμανθεί γίνεται εξίσου θεραπευτικό και αναζωογονητικό. Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλά σύγχρονα κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες λουτροθεραπείας, λασποθεραπείας, εισπνοθεραπείας και ποσιθεραπείας μαζί με ευρωπαϊκές και ανατολίτικες πρακτικές όπως το ρασούλ, το χαμάμ, η σάουνα και πολλά άλλα. Προγράμματα διατροφής, αποτοξίνωσης και άσκησης συμπληρώνουν τα πακέτα ευεξίας. Οι πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις βρίσκονται στα Λουτρά Αιδηψού, στο Λουτράκι, στα Καμμένα Βούρλα, στα Μέθανα, στα Λουτρά Πόζαρ και στην Ικαρία. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ, visitgreece.gr, στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, thermalsprings.gr καθώς και να απευθυνθείτε σε ξενοδοχεία που παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες SPA.