Μύκονος: Ο διάσημος παράδεισος των Κυκλάδων

Βλέπεις

Αν θέλετε να ζήσετε στους κοσμοπολίτικους ρυθμούς του νησιού αλλά και να γνωρίσετε την παραδοσιακή Μύκονο, μείνετε στη Χώρα. Περπατήστε στα γραφικά όλο ζωντάνια πλακόστρωτα δρομάκια του, με πιο διάσημο, το εμπορικό Ματογιάννι. Περάστε από την πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, με το άγαλμα της μεγάλης ηρωίδας της Επανάστασης, που έζησε στο νησί. Πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας με φόντο τη Μικρή Βενετία και τους ανεμόμυλους. Επισκεφθείτε το Ναυτικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο για να μάθετε την ιστορία του. Ανακαλύψτε την Παναγία Παραπορτιανή, ένα διώροφο συγκρότημα πέντε εκκλησιών, χτισμένο το 15ο αιώνα π.Χ. καθώς και τις περίπου 400 εκκλησίες που υπάρχουν σε όλο το νησί. Περάστε απέναντι στη Δήλο, εκεί που γεννήθηκε ο Απόλλων και η Άρτεμις, για να ξεναγηθείτε σε σημαντικά αρχαία και ιστορικά μνημεία. Αποδράστε από την πολυκοσμία, εξερευνώντας τα χωριά της Μυκόνου και το Φάρο του Αρμενιστή με μαγευτική θέα προς την Τήνο.

 

Οι διάσημοι ανεμόμυλοι της Μυκόνου

 

Το διάσημο Ματογιάννι, Μύκονος

 

Μονή Παραπορτιανή -Μικρή Βενετία -Μύκονος

 

Ακούς

Σύγχρονα ελληνικά και ξένα τραγούδια με γρήγορους ρυθμούς κυριαρχούν πλέον στο νησί των ξέφρενων πάρτι. Ωστόσο, τα πανηγύρια της Μυκόνου συνεχίζουν να διατηρούν τα παραδοσιακά ακούσματα και τους χορούς που συνοδεύουν οι ήχοι της τσαμπούνας, του βιολιού και του λαούτου.

Οσφραίνεσαι

Οι ευωδιές της θάλασσας ενώνονται με αυτές των βοτάνων και μυρωδικών της μυκονιάτικης φύσης.

 

Γεύεσαι

Γευθείτε τα μυκονιάτικα αλλαντικά, λούζα και μπούμπουλο. Την πικάντικη κοπανιστή, τα σκορδομακάρονα με μόστρα και για γλυκό τα μυρωδάτα αμυγδαλωτά.

Λούζα και ξινότυρο

Μυρωδάτα αμυγδαλωτά Μυκόνου

 

Αγγίζεις

Δροσιστικές βουτιές, πολυτελείς ξαπλώστρες, καλοκαιρινά κοκτέιλ, μουσική και χορός από το πρωΐ έως το βράδυ στις δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες του νησιού. Από τη διάσημη Σούπερ Πάρανταϊς, την κοσμική Ψαρού, την πολυσύχναστη Πάρανταϊς, τη δημοφιλή του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Ιωάννη με θέα τη Δήλο, και της Μεγάλη Άμμου κοντά στη Χώρα. Για όσους, όμως, αναζητάτε απόμερες, απάνεμες παραλίες για χαλάρωση και ηρεμία, μακριά από τα πλήθη, τότε κατευθυνθείτε προς το Αγράρι, το Φωκό και την Αγία Άννα.

 Η διάσημη παραλία της Μυκόνου Super Paradise

Παραλία Άγιος Στέφανος, Μύκονος

 

ΙΝΦΟ: Πριν την Επανάσταση του 1821, ο Μυκονιάτης πειρατής Μανόλης Μερμελέχας, ήταν ο φόβος και ο τρόμος στο Αιγαίο για τους Τούρκους φοροεισπράκτορες αλλά ευεργέτης των φτωχών, χήρων και ορφανών. Αναγκάστηκε, όμως, να παραδοθεί στον Πασά για να σώσει το νησί, κι εκείνος του χάρισε τη ζωή, για το θάρρος και την τόλμη του. Τα οστά του βρίσκονται μέσα σε μία από τις εκκλησίες της Παναγίας Παραπορτιανής.