Νίκος Χαλκιαδάκης, Προέδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και CEO Cactus Hotels: “Οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν τη στήριξη της Πολιτείας”

“Οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν τη στήριξη της Πολιτείας”

 

Συνέντευξη κ. Νίκου Χαλκιαδάκη, προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και διευθύνοντος συμβούλου Cactus Hotels

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και διευθύνων σύμβουλος των ξενοδοχείων Cactus Hotels στην Κρήτη, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης μίλησε στο grtraveller για το πώς εξελίσσεται η τουριστική σαιζόν του 2021 στο νησί καθώς και για το σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Άλλη μία αμφίβολη και κρίσιμη σαιζόν

Ο κ. Χαλκιαδάκης εκτιμά ότι η φετινή τουριστική σαιζόν θα είναι άλλη μια σαιζόν αμφίβολη και κρίσιμη για τον κλάδο αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη σπουδαιότητα της τουριστικής βιομηχανίας για τη χώρα μας.

Η προέλευση των τουριστών στην Κρήτη, αναμένεται να είναι από τις χώρες της Γερμανίας, Πολωνίας, Αυστρίας, Ελβετίας και Βελγίου και “ευελπιστούμε”, τονίζει ο κ. Χαλκιαδάκης, ότι σύντομα θα ανοίξει η αγορά της Μ. Βρετανίας, Ρωσίας και Ολλανδίας που αποτελούν και τις αιμοδότριες χώρες αφίξεων στον τουρισμό της Κρήτης”.

Ωστόσο, όσον αφορά το ρόλο της πολιτείας για τη στήριξη του κλάδου, προτείνει: “Οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν στήριξη τόσο κατά τη διάρκεια της σαιζόν όσο και μετά από αυτήν, ώστε όταν ορθοποδήσουν να συμβάλλουν και πάλι δυναμικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου. Η πολιτεία προσπαθεί να βοηθήσει αλλά έχει θέσει δικλίδες και δεν καλύπτει μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν περισσότερα υποκαταστήματα με κοινό ΑΦΜ”.

Τα Cactus Hotels τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

“Η φετινή λειτουργία των Cactus Hotels είναι απόλυτα συνυφασμένη με τα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στόχος της διοίκησης αποτελεί η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών του”, επισημαίνει ο κύριος Χαλκιαδάκης και εξηγεί:

“Κάθε τμήμα των Cactus τηρεί πιστά εξειδικευμένο σχέδιο δράσης – λειτουργίας ενάντια στον Covid 19, όλο το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο και ενημερωμένο με βάση το πρωτόκολλο. Έχει από πέρυσι καταρτιστεί το σχέδιο δράσης σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος το οποίο συνοδεύτηκε από επίσημη άσκηση ετοιμότητας. Σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση από τους επιστήμονες του χώρου της υγείας, της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών και της εγρήγορσης της ομάδας δράσης να ανταποκριθεί και να ακολουθήσει πιστά το σχέδιο το οποίο έχει καταρτιστεί, για αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού.

Το προσωπικό μας φέρει όλα τα Μ.Α.Π., τηρεί τις αποστάσεις και λειτουργεί με βάση το πρωτόκολλο και όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Το Cactus Beach είναι από τη σαιζόν του 2020 πιστοποιημένο με Covid Shield και η πιστοποίηση ανανεώνεται και για τη φετινή σαιζόν”.