Πέντε λόγοι για να επισκεφθείτε την Κρήτη την Άνοιξη

Tση άνοιξης η εποχή
τη φύση ομορφαίνει
γιατί ανθίζουν τα δεντρά
κι μυρωδιά τους βγαίνει.

Επιβλητικό σκηνικό με τα Λευκά Όρη και τον Ψηλορείτη να ακουμπούν τα σύννεφα.
Μεθυστικές διαδρομές στα άγρια μονοπάτια με τα αρώματα των βοτάνων να ανυψώνουν τις αισθήσεις σας. Κρυμμένα διαμάντια, οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά να “χαϊδεύουν” τη χρυσαφένια άμμο. Μοναδική εμπειρία, το καλωσόρισμα των φιλόξενων Κρητικών. Ανακαλύψτε τις ανοιξιάτικες νοστιμιές της με ένα σφηνάκι τσικουδιά.

1. Ταξίδι στον Πολιτισμό. Επισκεφθείτε την Κνωσσό, περι-ηγηθείτε στα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου και στη Φορτέτζα του Ρεθύμνου, “χαθείτε” στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης των Χανίων και “αφεθείτε” στην ανοιξιάτικη αύρα της λίμνης “Βουλισμένη” στον Άγιο Νικόλαο. ‘Ανεβείτε στο Δικταίο Άντρο στο Λασίθι και στο Ιδαίον Άντρο στον Ψηλορείτη, τα σπήλαια που φέρεται να έχει γεννηθεί ο “Κρηταγενής” Δίας.

2. Ταξίδι στη Φύση. Διασχίστε το διάσημο φαράγγι της Σαμα-ριάς και απολαύστε εξωτικές, παραδεισένιες παραλίες.

3. Ταξίδι στις Γεύσεις. Κρίθινα παξιμάδια, φρέσκια ντομάτα, κρητική μυζήθρα, μυρωδικά και άφθονο ελαιόλαδο συνοδεύουν πλούσιες και υγιεινές γεύσεις γεμάτες παράδοση.

4. Ταξίδι στη Γιορτή. Κατανυκτικό Πάσχα στην ιστορική Μονή Αρκαδίου, παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και αυτοθυσίας.

5. Ταξίδι στην Ιστορία. Πεζοπορία στα Σφακιά, εκεί που ξεκίνη-σε η “άγνωστη” Κρητική Επανάσταση του 1821, ελευθερώνοντας το νησί για ένα χρόνο.