Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με τον Βρετανό πρέσβη κ . Μάθιου Λοτζ στο Υπουργείο Τουρισμού

, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο της η Υπουργός Τουρισμού, παρουσία του Διπλωματικού Συμβούλου της, Πρέσβη, κ. Δημητριάδη, για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Σ’ έναν απολογισμό της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Λοτζ εξέφρασε στην Υπουργό Τουρισμού τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για τις καίριες ενέργειες των ελληνικών αρχών, αλλά και του τοπικού πληθυσμού, κατά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου. Ο Βρετανός Πρέσβης υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη που επέδειξε η βρετανική κυβέρνηση στη χώρα μας δικαιώθηκε απόλυτα από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία υποστηρίχθηκε η απομάκρυνση των Βρετανών πολιτών από τις περιοχές όπου διέτρεχαν κίνδυνο, και ο επαναπατρισμός όσων επιθυμούσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Η κυρία Κεφαλογιάννη ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για τη συνδρομή της Βρετανικής Πρεσβείας στους χώρους των αεροδρομίων, η οποία συνέτεινε στην ομαλή διαχείριση των δυσανάλογα μεγάλων ροών των Βρετανών επισκεπτών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της τουριστικής προσφοράς με πρόταγμα την αειφορία συνιστά περιβαλλοντική και κοινωνική αναγκαιότητα για το παρόν και το μέλλον του τουρισμού, ενώ παράλληλα αναμένεται να συντελέσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση και ανάδειξη νέων προορισμών στη χώρα μας, καθώς και στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλότερου εισοδηματικού προφίλ. Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις υλοποιούμενες από το Υπουργείο Τουρισμού πολιτικές για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού, τόσο σε επίπεδο προσφοράς υπηρεσιών και υποδομών, όσο και σε επίπεδο μέριμνας για την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων.

Αναφορικά με την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, ο Βρετανός Πρέσβης διατύπωσε την επιθυμία της βρετανικής πλευράς για την υπογραφή του κειμένου Συμφωνίας που διαμορφώθηκε μέσω διμερούς διαπραγμάτευσης, και αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργειών σε κάθε επίπεδο. Η πρόταση συνάντησε την ομόθυμη γνώμη της κας Κεφαλογιάννη, που δεσμεύτηκε να δρομολογήσει την υπογραφή της Συμφωνίας στο αμέσως επόμενο διάστημα».