To καλοκαίρι μάς περιμένει στην όμορφη Πελοπόννησο, το μεγάλο νησί της Κρήτης, τη Χαλκιδική, το Αιγαίο και το Ιόνιο

της Μαργαρίτας Μανούσου

Επιλέγουμε διακοπές που προσφέρουν ασφάλεια, χαλάρωση και διασκέδαση.

Η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική, η Κρήτη καθώς και άλλα μικρότερα νησιά και τουριστικοί προορισμοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες-τουρίστες στα τουριστικά  καταλύματα προσφέροντας σε όλους τις νέες εμπειρίες και τις υπηρεσίες που αναζητούν.

 

Ειδικά εφέτος με όλα τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια, τόσο η Πελοπόννησος, για τους κατοίκους της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων όσο και η Χαλκιδική για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, προσφέρονται και αποτελούν ιδιαίτερα έξυπνες επιλογές.  Εύκολη οδική πρόσβαση με το οικογενειακό αυτοκίνητο ή για τη νεολαία και τις παρέες με τις υπεραστικές υπηρεσίες λεωφορείων ΚΤΕΛ σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές και πολλές δυνατότητες επιλογής διαφορετικών προορισμών. Μαγευτικές παραλίες, ξενοδοχεία πολυτελείας με ιδιωτικές πισίνες, παραδοσιακοί ξενώνες, οικογενειακά ξενοδοχεία, σωστά σχεδιασμένα δωμάτια σε όμορφα γραφικά και φιλόξενα χωριά ή σε μικρές ιδιαίτερες πόλεις, συνθέτουν τον κατάλογο επιλογής και  μπορούν να προσφέρουν το διαφορετικό είδος των διακοπών που αναζητεί η ελληνική οικογένεια.

Παράλληλα η Κρήτη, ο πρώτος ελληνικός προορισμός για τους αλλοδαπούς επισκέπτες-τουρίστες , εφέτος φαίνεται να είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον προορισμός και για την ελληνική οικογένεια.  Με το καράβι μεταφέρεται άνετα και οικονομικά η οικογένεια και το αυτοκίνητο.  Τα  αεροπορικά εισιτήρια, εφόσον αγοραστούν έγκαιρα, είναι συχνά πολύ οικονομικά. Στο νησί υπάρχει δίκτυο υπεραστικών συγκοινωνιών ΚΤΕΛ που μπορεί να μεταφέρουν τους επισκέπτες σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του νησιού.   Στην Κρήτη υπάρχει βέβαια μεγάλη επιλογή σε ξενοδοχεία ή παραδοσιακούς ξενώνες και μικρά καταλύματα σε παραθαλάσσια χωριά στη Νότια ή Βόρεια Κρήτη.  Μοναδικές ομορφιές όπως το Φοινικόδασος στο νομό Λασιθίου, η Πρέβελη, νότια από την πόλη του Ρεθύμνου, το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά, η Κνωσός στο κοσμοπολίτικο Ηράκλειο και η Φαιστός αποτελούν ιδιαίτερα και ξεχωριστά σημεία επίσκεψης στο όμορφο νησί της Κρήτης.

Οι απέραντες παραλίες τόσο στην Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και την Κρήτη συμβάλλουν ώστε το μπάνιο να είναι μια ξέγνοιαστη εμπειρία.  Όσοι επιλέξουν ξενοδοχεία με πισίνες γνωρίζουν ότι τα καταλύματα διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας νερού καθώς και εξαιρετικές συνθήκες υγιεινής.

Το φυσικό περιβάλλον της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και της Κρήτης συνθέτουν ιδανικό συνδυασμό για  εξορμήσεις που απευθύνονται σε κάθε ηλικία.  Βόλτες με τα πόδια, κολύμπι στις όμορφες παραλίες, πεζοπορία στα βουνά, ενώ σε πολλές παραλίες, προσφέρονται και θαλάσσια σπορ όπως ιστιοπλοΐα, wind surfing και θαλάσσιο σκι.  Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν συγκροτήματα που προσφέρουν γήπεδα και μαθήματα γκολφ ή/και τένις.  Σε πολλά καταλύματα υπάρχουν χώροι κατάλληλοι για ρακέτα, beach volley και άλλα αθλήματα.

 

Ταυτόχρονα μικρότερα νησιά όπως η κοσμοπολίτικη Ζάκυνθος, η Πάρος, η Κεφαλονιά, η Χίος και άλλα ιδιαίτερα νησιά είναι έτοιμα να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους στους επισκέπτες αυτής της ιδιαίτερης για όλους μας χρονιάς.

Όλα τα τουριστικά καταλύματα σε όλη τη χώρα θα εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα που απαιτούνται από τον Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και τις ελληνικές αρχές. Όλοι έχουν θέσει εφέτος ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία των επισκεπτών-τουριστών, του προσωπικού και των πολιτών.

Όσον αφορά μάλιστα στον εσωτερικό τουρισμό η πολιτεία μέσα στον Ιούνιο θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ αλλά και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους», στο οποίο προχωρά το υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας του τουριστικού κλάδου, τη στήριξη της απασχόλησης και την τόνωση της ζήτησης.  Στο διαδίκτυο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πολλές πληροφορίες.

Στις σελίδες του grtraveller Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, παρουσιάζουμε προτάσεις και εικόνες από πολλούς όμορφους προορισμούς διακοπών για το 2020. 

Καλές διακοπές!