ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ  

 Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί που προσφέρει απλόχερα χρώματα, αρώματα, εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και δράσεις όλο το χρόνο.

 

Αποτελεί ιδανικό τόπο για τον επισκέπτη κάθε ηλικίας, λόγω της πληθώρας των επιλογών και της δυνατότητας αξιοποίησης του χρόνου του όπως επιθυμεί, συνδυάζοντας τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την υπέροχη φύση με την ξεκούραση και την ηρεμία.

 

Για τους λάτρεις της φύσης και τους οικολογικά ανήσυχους, η Ζάκυνθος προσφέρεται για πολλά είδη τουρισμού.  Διαθέτει μία ιδιαίτερα πλούσια χλωρίδα και πανίδα ενώ η περιπλάνηση στα  μονοπάτια της οδηγεί σε αξέχαστα τοπία φυσικής γαλήνης και σπάνιας ομορφιάς, σε γραφικά χωριουδάκια όπου οι Ζακυνθινοί κρατούν ακόμη ζωντανή τη παράδοση και τη διάλεκτο.

 

Στη Ζάκυνθο ο επισκέπτης μπορεί, να απολαύσει και να εξερευνήσει τις καθαρές και καταγάλανες θάλασσες, το φημισμένο «Ναυάγιο», τις Σπηλιές, τις Μυζήθρες και να απολαύσει τις εξαιρετικές, ζεστές παραλίες και τα φιλόξενα ακρογιάλια που διαθέτει το νησί.

 

Σε ότι αφορά τη γαστρονομία που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ταξιδιωτικής εμπειρίας σε ένα προορισμό,  η τοπική κουζίνα της Ζακύνθου είναι ξεχωριστή και αποτελεί σημείο αναφοράς, ενισχύοντας την  πραγματική αίσθηση της φιλοξενίας, του “φιλέματος”, της χαλάρωσης και της εμπειρίας που δίνουμε στον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που φτάνει στη Ζάκυνθο.

Από άποψη τουριστικής υποδομής, η Ζάκυνθος διαθέτει ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα όλων των κατηγοριών, σε διάφορα επίπεδα τιμών, ώστε να είναι προσιτά σε όλους, ενώ είναι είναι ένα από τα πιο κοντινά, εύκολα και οικονομικά προσβάσιμα νησιά.

 

Η Ζάκυνθος μαγεύει και συναρπάζει τους επισκέπτες της.

 

Όπως αναφέρεται και με έναν χαρακτηριστικό στίχο του, ο ποιητής Ανδρέας Κάλβος: «ωραία και μόνη η Ζάκυνθος με κυριεύει».

 

Ελπίζουμε να κυριεύσει και εσάς.