ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Προσαρμογή απόδοση: Μαργαρίτα Μανούσου

 

Όπως σημείωσε στις 29 Αυγούστου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η κυρία Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά:   “Μετά τα νέα ειδικά περιοριστικά μέτρα, ένα δύσκολο καλοκαίρι στη Ζάκυνθο, γίνεται ακόμη δυσκολότερο…”

 

Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν στην Π.Ε. Ζακύνθου, η κυρία Χριστίνα Τετράδη, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους τα εξής:

 

«Η υγεία όλων μας είναι πάνω από όλα, γι’ αυτό και η συνεργασία μας με τις αρμόδιες αρχές για τα νέα μέτρα, είναι δεδομένη. Μετά βέβαια τα νέα ειδικά περιοριστικά μέτρα, ένα δύσκολο καλοκαίρι γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

 

Ο τουρισμός της Ζακύνθου εφάρμοσε και θα συνεχίσει να εφαρμόζει όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα. Τα ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο, από την πρώτη ημέρα λειτουργία τους έως και σήμερα, λειτουργούν υποδειγματικά, τηρώντας επιμελώς όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με σχετική εκπαίδευση του προσωπικού τους, συμμορφούμενα πλήρως με τους αυστηρούς κανόνες του Ειδικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα Ξενοδοχεία (HEALTH FIRST).

 

Δυστυχώς θα μετρήσουμε μεγάλα οικονομικά κόστη και σημαντικές επιχειρηματικές απώλειες, σε μια ήδη χαμένη τουριστική σεζόν.»

Κλείνοντας η κυρία Τετράδη υπογράμμισε ότι: «Είναι επείγουσα πλέον η ανάγκη σχεδιασμού ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, σε περιοχές που ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα (lockdown). Είναι ζήτημα επιβίωσης για τη Ζάκυνθο, καθώς η οικονομία μας εξαρτάται αποκλειστικά από τον τουρισμό.»