Αργολίδα – Η ΓΗ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» ΘΕΑΤΡΟΥ

Κοσμοπολίτικοι καλοκαιρινοί προορισμοί, μία “ανάσα” από την Αθήνα, “συνορεύουν” με το μύθο, την ιστορία και τον πολιτισμό. Από το ρομαντικό και ιστορικό Ναύπλιο, το αγαπημένο Τολό στη θεατρική Επίδαυρο και από εκεί στο μαγευτικό και ερωτικό Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη. Γυρίστε την Αργολίδα από άκρη σε άκρη για να ανακαλύψετε φυσικές ομορφιές, αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, “τυλιγμένα” με τους άθλους του Ηρακλή, τα Ομηρικά Έπη και την ένδοξη ιστορία της Επανάστασης. Περιηγηθείτε στις Μυκήνες, τον τόπο που βασίλευσε ο Αγαμέμνονας, στο Άργος, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδος και τους Μύλους, τη μυθική Λέρνη, όπου ο Ηρακλής σκότωσε τη Λερναία Ύδρα και ο στρατηγός Μακρυγιάννης “κατατρόπωσε” τα στρατεύματα του Ιμπραήμ. Απαραίτητος προορισμός το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, με τη φαντασμαγορική θέα από το Κάστρο του Παλαμηδίου και της Ακροναυπλίας, το νησάκι του Μπουρτζίου και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Επισκεφθείτε την εντυπωσιακή εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, χτισμένη μέσα στα προϊστορικά σπήλαια Κεφαλαρίου, με τρεχούμενα νερά να ρέουν δίπλα της.

Τραγούδια και χορός από τη δημοτική μουσική παράδοση με τους ήχους του κλαρίνου αναβιώνουν στις Λίμνες και σε άλλα χωριά της Αργολίδας.

Παντού απλώνονται οι μυρωδιές των πορτοκαλιών – “τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων”, που έφερε ο Ηρακλής στον ευλογημένο αυτόν τόπο.

Απολαύστε τη μπογάνα, με αρνάκι γάλακτος καθώς και φρέσκο ψάρι, πίτες και γκόγκες, τα χειροποίητα ζυμαρικά. Φημισμένη είναι η γουρνοπούλα στο χωριό Φίχτια, το έδεσμα της “ανδρείας” όπως λέγεται. Συνοδεύστε με κρασί από σπάνιες κρανιδιώτικες ποικιλίες και ολοκληρώστε με τα γεμάτα γλύκα αργείτικα πεπόνια.

Τα καταγάλανα νερά του Αργολικού με φόντο το νησί των Σπετσών, σάς περιμένουν για αμέτρητες δροσιστικές βουτιές. Για ηρεμία, χαλάρωση αλλά και θαλάσσια σπορ, επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα του Βερβερόντα, κοντά στο Πόρτο Χέλι. Ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης, η λιμνοθάλασσα Θερμησία, γεμάτη με τα ζωηρά χρώματα του τοπίου και ήχους σπάνιων αποδημητικών πουλιών. Τα καλοκαιρινά βράδια, η Επίδαυρος “κλέβει” την παράσταση.

INFO Η Αργολίδα θεωρείται ο τόπος που ξεκίνησε η ιατρική, εφόσον εδώ γεννήθηκε ο θεός Ασκληπειός και η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Στην Επίδαυρο βρίσκεται το Ιερό του με τα ιαματικά νερά και το μαγευτικό τοπίο.