Αθανάσιος Τσώνης Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αν. Μακεδονίας Θράκης : “Tο στοίχημα στην μετα covid εποχή είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του επισκέπτη”

Tο στοίχημα στην μετα covid εποχή είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του επισκέπτη”

Τους λόγους που η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης παραμένει μια ασφαλής επιλογή για ταξίδια εξηγεί στο .grtraveller ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, κ. Αθανάσιος Τσώνης και μας ξεναγεί σε έναν τόπο “γεμάτο αυθεντικές εμπειρίες”.

 

 

Πείτε μας πέντε λόγους γιατί να επισκεφθούν οι Έλληνες ταξιδιώτες την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης το φετινό Φθινόπωρο

Μου βάζετε δύσκολα με το “καλημέρα σας”. Πέντε λόγοι είναι λίγοι και τι να πρωτοεπιλέξω να πω. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλο τον χρόνο. Διότι απλούστατα εδώ, μπορεί κανείς να βρει όλες τις εμπειρίες που θα τον κάνουν να νοιώσει ότι δραπετεύει από την κουραστική καθημερινότητα. Βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης ή στην παραλία και το κάστρο της Καβάλας, παραδοσιακό και ποιοτικό φαγητό, επαφή με τη φύση, πεζοπορία και χαλάρωση στο Παρανέστι ή βαρκάδα στο Δέλτα του Έβρου, η γαστρονομία της Κομοτηνής, η διασκέδαση στην Αλεξανδρούπολη, μουσεία και εκκλησίες με μεγάλο ενδιαφέρον… Και φυσικά, πάντα σταθερή αξία τα νησιά μας, Θάσος και Σαμοθράκη που είναι εξίσου όμορφος προορισμός και το Φθινόπωρο…

 

‘’ Η δική μου Θράκη είναι ένας τόπος

που ενώ βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας

κουβαλάει την Ελλάδα στην καρδιά του.’’

 

Παναγιά Κοσμοσωτήρα στις Φερρες

 

 

Η πόλη της Κομοτηνής

 

Ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Πόσο ασφαλείς είναι οι προορισμοί της περιφέρειας και με ποιο τρόπο σχεδιάζετε να τους προετοιμάσετε για τη μετά Covid εποχή;

Το στοίχημα στην μετα covid εποχή είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του επισκέπτη. Εμείς, όπως φάνηκε και από τα επίσημα στοιχεία, καταφέραμε να παραμείνουμε ένας ασφαλής προορισμός όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο γιατί οι επαγγελματίες φρόντισαν με υπευθυνότητα να τηρήσουν όλα τα υγειονομικά μέτρα αλλά και επειδή είμαστε ένας προορισμός που δεν ευνοεί το συνωστισμό. Έχουμε πληθώρα ανοιχτών χώρων, παρέχουμε διέξοδο στη φύση και τις εναλλακτικές δραστηριότητες για τις οποίες πιστεύω ότι θα αυξηθεί η ζήτηση, καθώς οι άνθρωποι με τον εγκλεισμό εκτίμησαν περισσότερο την ελευθερία που νοιώθει κανείς στη φύση και γενικά στα open space περιβάλλοντα.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία μας για το αύριο, αυτή έχει ξεκινήσει ήδη “χθες”. Με την έννοια ότι στραφήκαμε στην προβολή του τόπου μας αξιοποιώντας την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Φροντίσαμε δηλαδή και συνεχίζουμε, να προβάλουμε τον προορισμό, υπενθυμίζοντας στον εν δυνάμει επισκέπτη τις ομορφιές του τόπου. Είχαμε ένα καλό καλοκαίρι, η ανταπόκριση ξένων και Ελλήνων τουριστών ήταν μεγάλη και νομίζω ότι πλέον καταφέραμε να κατακτήσουμε και την προβολή που γίνεται ως “word of mouth” δημιουργώντας μια “παρακαταθήκη” για την επόμενη χρονιά.

Πώς σκέφτεστε να προσελκύσετε περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες στην περιφέρεια Αν.Μακεδονίας – Θράκης;

 

Ήδη φροντίσαμε για την ανανέωση της πλατφόρμας της περιφέρειάς μας όπου ο επισκέπτης μπορεί να μπει στη σελίδα www.emtgreece.com και να περιηγηθεί νοερά σε όλες τις περιοχές ώστε να πάρει μια πρώτη εικόνα ενώ συνεχίζουμε την προβολή με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ενισχύουμε την παρουσία μας σε όλες τις δράσεις του ΕΟΤ και όπου αλλού απαιτείται, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά (αναλόγως τις υγειονομικές συνθήκες) και κυρίως συνεργαζόμαστε με τους επαγγελματίες του τουρισμού προκειμένου να συνδράμουμε στην τουριστική εκπαίδευση και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Η στήλη “Πέντε Αισθήσεις” του grtraveller “ταξιδεύει” σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη. Μιλήστε μας για τη Θράκη της καρδιάς σας. Πώς συναρπάζει τους επισκέπτες; Τι είδους εμπειρίες προσφέρει;

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του φίλτρο. Η δική μου Θράκη είναι ένας τόπος που ενώ βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας κουβαλάει την Ελλάδα στην καρδιά του. Είναι άφθαρτος, γεμάτος αυθεντικές εμπειρίες. Δεν σε ξεγελάει, σου δείχνει από την αρχή αυτό που είναι. Σε κάνει να μαγευτείς από την άγρια ομορφιά του, σε κάνει να ταξιδεύεις ανάμεσα σε λαούς, παραδόσεις, ήθη και έθιμα που όμως συνυπάρχουν αρμονικά και συνθέτουν ένα συναρπαστικό μωσαϊκό. Δοκιμάζει τις αντοχές σου στα βουνά και τα ποτάμια της και σε καλοπιάνει στις παραλίες και τα παραδοσιακά ταβερνάκια.

———

 Σαμοθράκη/Βάθρες

 

 

 

Πηγή Φωτογραφιών: Ιστοσελίδα Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας – Θράκης, (www.emtgreece.com)