ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή» – Το πιο συναρπαστικό πάρκο για την Ελληνική Μυθολογία είναι στην Κατερίνη!

 

Το 2ο Φεστιβάλ Πάρκου σηκώνει αυλαία σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου και με επίκεντρο τους «12 άθλους του Ηρακλή» είναι έτοιμο να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη, βιωματική, διδακτική και διαδραστική εμπειρία!

«Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή» – Το πιο συναρπαστικό πάρκο για την Ελληνική Μυθολογία είναι στην Κατερίνη!

 

  • Εντυπωσιάζουν οι πρώτες εικόνες!
  • Ήδη 4.000 μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους
  • Από τις 12 έως τις 31 Μαΐου στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Κατερίνης

Η Άνοιξη στο πάρκο της Κατερίνης είναι μοναδική και μας προσκαλεί στο 2ο  Φεστιβάλ Πάρκου,  σε μία όμορφη γιορτή, γεμάτη ρυθμούς, χρώματα, αρώματα, γεύσεις. Προσκαλώ δημότες και επισκέπτες, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί σε έναν φιλικό – προσιτό χώρο, που έγινε  το κέντρο της ίδιας της ζωής για την πόλη μας. Παράλληλα, με τις ήπιες ψυχαγωγικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές κ.α. δραστηριότητες, που χαίρονται άτομα όλων των ηλικιών, η λειτουργία του θεματικού πάρκου «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», «ακουμπά» στην  ανάγκη ανάπτυξης, ενός ξεχωριστού και πρωτότυπου χώρου, στο δημοτικό μας πάρκο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το όραμα ενός τέτοιου χώρου συνδέεται ήδη με επισκέψεις εκδρομέων, σχολείων από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσουμε όλοι, η υψηλή του ποιοτική αισθητική, η πρωτοτυπία του είναι αναμφισβήτητα ένα ισχυρό, συγκριτικό πλεονέκτημα. Συγχαίρω θερμά όλους τους συμμετέχοντες  και σας προσκαλώ όλους να αγκαλιάσουμε και τις φετινές εκδηλώσεις μας, με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Κώστας Κουκοδήμος

Το 2ο Φεστιβάλ Πάρκου σηκώνει αυλαία σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου και με επίκεντρο τους «12 άθλους του Ηρακλή» είναι έτοιμο να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη, βιωματική, διδακτική και διαδραστική εμπειρία! Το πιο συναρπαστικό πάρκο για την Ελληνική Μυθολογία ξεκινά και οι πρώτες εικόνες είναι εντυπωσιακές!

Το δημοτικό πάρκο μεταμορφώθηκε σε έναν παραμυθένια θεματοποιημένο χώρο: τα τεράστια ρομποτικά ομοιώματα με κίνηση και ήχους «δένουν» αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον και μας προσκαλούν σε ένα φανταστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, με τον  Ηρακλή και τους άθλους του – πρωταγωνιστές.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες έως και τις 31/05, θα ακολουθούν μια ξεχωριστή «διαδρομή στο μύθο και την ιστορία», προκειμένου να γνωρίσουν και να «δουν» τον Ηρακλή, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, στο Δημοτικό Πάρκο, σε έναν ιδανικό χώρο ανάπτυξης των 12 Άθλων του μυθικού ήρωα, συνδυασμένο με την σχετική σκηνογραφία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, σε 4.000 και πλέον ανέρχονται τα παιδιά, από διάφορα σχολεία της χώρας, που έχουν ήδη προγραμματίσει την επίσκεψή τους στο θεματικό πάρκο, ενώ έπεται και συνέχεια.

*Είσοδος ελεύθερη

*Τα σχολεία που θέλουν να συνοδεύσουν την περιήγηση με ξενάγηση θα προσέρχονται μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού.

 

Τηλ. Επικοινωνίας/ κρατήσεων:

κ. Παναγιώτα Πάντζαλη 2351350436, pantzaligiota@gmail.com

κ. Αγγελική Παπαχρήστου 2351350537, aggeliki.papaxristou@gmail.com

 

STREET FOOD – Μουσικές, Θέατρο & Πλήθος δραστηριοτήτων

Παράλληλα, στον εμβληματικό αυτό πνεύμονα πρασίνου, ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται την Άνοιξη του 2023 με μουσική, θέατρο, εκπαιδευτικές – αθλητικές δραστηριότητες, street food κ.α. σε μία πραγματική πανδαισία, από τις 12 έως τις 21 Μαΐου 2023.

 

 

*Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης

https://katerini.gr/

 

Follow us: