ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2020

Όλα δείχνουν πως ο Δήμος Μονεμβασίας αποτελεί μια ιδιαίτερα έξυπνη επιλογή διακοπών για το καλοκαίρι 2020

Η κυρία Κατερίνα Τσαφατίνου, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Μονεμβασίας, μίλησε στη Μαργαρίτα Μανούσου, από το grtraveller για το Δήμο
Μονεμβασίας και τις διακοπές που μπορεί να προσφέρει αυτήν την ιδιαίτερη χρονιά. – Στην ερώτηση του Grtraveller για το πώς περιμένουν οι επαγγελματίες του Δήμου Μονεμβασίας να εξελιχθεί η φετινή χρονιά με τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζει, η κυρία Κατερίνα Τσαφατίνου, απάντησε ότι οι επαγγελματίες του Δήμου Μονεμβασίας, είναι αισιόδοξοι ότι μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού η επισκεψιμότητα θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και εφέτος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πολλά από τα πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει ο Δήμος Μονεμβασίας ως προορισμός γενικά. Συγκεκριμένα η κυρία Τσαφατίνου σημείωσε:
– Ιδιαίτερα τώρα λόγω της πανδημίας και των πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζούμε, το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα στη Λακωνία και στο Δήμο Μονεμβασίας, είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει την απόφαση του επισκέπτη να επιλέξει το Δήμο Μονεμβασίας για διακοπές με ασφάλεια. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει την επιλογή αυτήν, είναι ότι η Μονεμβασιά συνδυάζει τη μοναδικότητα του τοπίου, την ιστορία, τον πολιτισμό και το παρθένο φυσικό περιβάλλον. Η Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας είναι ένας ολοζώντανος μεσαιωνικός οικισμός άψογα διατηρημένος στο χρόνο από τον έκτο αιώνα, που χτίστηκε μέχρι και σήμερα και αποτελεί ένα ιστορικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας. Περνώντας κανείς από την κεντρική πύλη του Κάστρου μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή και κάνει ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Πέρα όμως από την Μονεμβασιά, η οποία είναι και η κορωνίδα του Δήμου, σε όλη την υπόλοιπη έκταση υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Δεδομένου πως ο Δήμος Μονεμβασίας διαθέτει μια τεράστια ακτογραμμή αφού βρέχεται από παντού, ανατολικά από το Μυρτώο πέλαγος και νότια και δυτικά από το Λακωνικό κόλπο, υπάρχουν πολλοί παραλιακοί οικισμοί με πολλές και διαφορετικές παραλίες για όλα τα γούστα.

Περιηγητές μπορούν πάντα να επιλέξουν τις υπεραστικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ που είναι σύγχρονες, άνετες και οικονομικές. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 290 χλμ., από την Κόρινθο 210 χλμ., από την Τρίπολη 120 χλμ., από την Καλαμάτα 160 χλμ. και από την Σπάρτη 60 χλμ. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά στο Δήμο Μονεμβασίας είναι το γεγονός ότι είναι ένας δήμος ιδιαίτερα αραιοκατοικημένος (23 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χλμ). Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους στη χώρα και αυτό εξασφαλίζει μεγάλη ελευθερία κινήσεων στους επισκέπτες χωρίς να υπάρχει ο φόβος του συνωστισμού. Κανένα κρούσμα του Covid 19 έως σήμερα στη Λακωνία.

Η κυρία Τσαφατίνου σημειώνει ότι τα καταλύματα του Δήμου Μονεμβασίας θα λειτουργήσουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να υποδεχτούν τους επισκέπτες με ασφάλεια όπως συμβαίνει μέχρι και τώρα. Άλλωστε ο Νομός Λακωνίας δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα του Covid 19 έως και σήμερα και αυτό δείχνει ότι οι Λάκωνες είναι προσεκτικοί και υπάκουοι στα μέτρα προστασίας που όρισε η Ελληνική κυβέρνηση. Συγχρόνως υποδηλώνει τη σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης με το οποίο θα υποδεχθούν τους επισκέπτες-τουρίστες τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Φιλικές τιμές και φέτος με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών Τα καταλύματα του Δήμου Μονεμβασίας είναι για όλα τα βαλάντια από πολυτελείς σουίτες πολλών αστέρων μέχρι παραδοσιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ προσιτές τιμές. Προσφορές πάντα υπάρχουν από τους επαγγελματίες τουρισμού για την προσέλκυση τουριστών. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η ελληνική οικογένεια επιλέγει το Δήμο Μονεμβασίας για διακοπές Όποιες και αν είναι οι διαθέσεις μιας οικογένειας, η επιλογή διακοπών στο Δήμο Μονεμβασίας, μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα μέλη της οικογένειας λόγω του πολυμορφικού τουριστικού προϊόντος που προσφέρει.

Στη συνέχεια ακολουθούν διάφορα παραδείγματα:
– Παραλιακοί ήσυχοι οικισμοί με παραλίες με ρηχά ζεστά νερά, καλό φαγητό και περιβάλλον για ξεκούραση, προσφέρονται για ήρεμες διακοπές ιδιαίτερα αν υπάρχουν και μικρά παιδιά.
– Όσοι επιθυμούν περισσότερο κόσμο, επιλέγουν τις οργανωμένες παραλίες.
– Οι οικογένειες που θέλουν να συνδυάσουν την απόλαυση της θάλασσας, αλλά να αφιερώσουν και τον αντίστοιχο χρόνο σε επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, μπορούν να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μονεμβασίας και της Νεάπολης, το Ναυτικό μουσείο της Νεάπολης, και τα λαογραφικά μουσεία Βελιών και Ρειχιάς.
– Οι οικογένειες που αγαπούν τις γεωλογικές εξερευνήσεις, θα επισκεφτούν το σπήλαιο της Καστανιάς, ένα από τα πιο σπουδαία και εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης σε χρώματα και πυκνότητα. Ενδιαφέρον και το απολιθωμένο δάσος στον Άγιο Νικόλαο Βοιών καθώς και οι βυθισμένες πολιτείες του Ασωπού στην Πλύτρα και το διεθνώς γνωστό Παυλοπέτρι στο στενό Νεάπολης
– Ελαφονήσου. Οι βυθισμένες αυτές πολιτείες είναι ορατές κολυμπώντας κοντά στην ακτή.
– Οι οικογένειες που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, την κατάδυση, την πεζοπορία ή την αναρρίχηση.
– Πολλά ζευγάρια επίσης επιλέγουν τη Μονεμβασιά για ρομαντικές εξορμήσεις, ακόμη και για την τέλεση των μυστηρίων των γάμων τους διότι η Μονεμβασιά είναι αναμφισβήτητα ένας από τους ωραιότερους και πιο ρομαντικούς προορισμούς Γάμου -και όχι μόνο- στην Ελλάδα. Οι επαγγελματίες του Δήμου Μονεμβασίας θεωρούν τους Έλληνες, που επιλέγουν το Δήμο Μονεμβασίας ποιοτικούς επισκέπτες Οι Έλληνες που επισκέπτονται το Δήμο Μονεμβασίας είναι «ποιοτικοί» επισκέπτες που απολαμβάνουν τις ομορφιές του τόπου μας με σεβασμό, όπως αναφέρει η κα Τσαφατίνου. “Μας δείχνουν πως εκτιμούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και απολαμβάνουν τη ζεστή φιλοξενία και την πλούσια γαστρονομία της περιοχής μας. Δεν είναι τυχαίο πως οι Έλληνες τουρίστες έρχονται ξανά και ξανά, ώστε να εξερευνήσουν όλο το Δήμο Μονεμβασίας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους.”