ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία ευθύνης
Δωρεάν κατασκηνώσεις αυτό το καλοκαίρι για χιλιάδες παιδιά. Για παιδιά ανέργων ή αγροτών ή και για παιδιά που οι γονείς τους είναι ασφαλισμένοι σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία όπως ο ΟΓΑ, το ΤΕΒΕ και άλλα.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν αυτό το καλοκαίρι είναι 45. Η δωρεάν διαμονή των παιδιών έχει εξασφαλισθεί νομοθετικά. Τα παιδιά και οι γονείς τους μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν την κατασκήνωση που τους εξυπηρετεί περισσότερο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους επιχειρηματίες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία αυτής της ωραίας προσφοράς για τα παιδιά.

Mεταξύ των 45 αυτών κατασκηνώσεων είναι και το RANCH Σκούρα στο Σοφικό Κορινθίας, που ξεκίνησε απλά σαν κατασκηνωτικός χώρος αλλά έχει εξελιχθεί σαν το καλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας. (Τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου, πολλά 5×5, κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών, πολλά υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τρείς πισίνες, τοξοβολία, τοίχος αναρρίχησης, 2 γήπεδα τένις, Ping Pong, κλειστό γυμναστήριο) πολλά άλογα για ιππασία.

Το RANCH λειτουργεί το καλοκαίρι σαν χώρος παιδικών κατασκηνώσεων , αλλά με τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου λειτουργεί σαν χώρος εκδρομής, διαφόρων events, εκπαιδευτικό χωριό. Μέσα στο RANCH υπάρχουν στάβλοι με πολλά άλογα, ξύλινες παραδοσιακές κατοικίες, ξύλινα κιόσκια, μπαρ και εστιατόρια, μουσικά βράδια και άλλα. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο θέμα
ασφαλείας, με επιλεγμένο προσωπικό, ιατρούς, διαιτολόγους κλπ. Ο δημιουργός του RANCH Κυριάκος Σκούρας επιτυχημένος εκτελωνιστής στον Πειραιά με πολλές επαγγελματικές ιδιότητες – ξεχωρίζει η αγάπη του για τα άλογα- έχει αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα 370 στρέμματα του χώρου.

Για διάφορες κατασκηνώσεις επισκεπτών χρησιμοποιεί Υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ και δικαιολογεί την προτίμησή του:
• Τα υπεραστικά λεωφορεία είναι καινούργια και πολύ καλά συντηρημένα και κάτι άλλο: αν παρουσιασθεί μια έκτακτη ανάγκη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα «τρέχουν» για υποστήριξη όσα λεωφορεία χρειάζονται.
• Τα δύο παιδιά του Κυριάκου, Δημήτρης και Ιωάννα έχουν αναλάβει συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την λειτουργία του RANCH και συνεργάζονται θαυμάσια με τον δημιουργό του χώρου και πατέρα τους.