Η Franman και η International Maritime Industries (IMI) υπέγραψαν αποκλειστική συμφωνία συνεργασία για νέες ναυπηγήσεις στο μεγαλύτερο ναυπηγείο Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής

Η Franman και η International Maritime Industries (IMI)

υπέγραψαν αποκλειστική συμφωνία για υπηρεσίες Συντήρησης, Επισκευής και Αναβάθμισης (MRO)

και για νέες ναυπηγήσεις στο μεγαλύτερο ναυπηγείο Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής

 

 

Ο κορυφαίος προμηθευτής της ναυτιλιακής βιομηχανίας, Franman,

αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ΙΜΙ σε Ελλάδα και Κύπρο

 

 Η Franman, κορυφαίος αντιπρόσωπος και προμηθευτής υψηλής ποιότητας εξοπλισμού, ανταλλακτικών, προϊόντων και υπηρεσιών για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, με έδρα την Αθήνα, ορίστηκε αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο του Σαουδαραβικού International Maritime Industries (IMI), του μεγαλύτερου ναυπηγείου πλήρους εξυπηρέτησης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (ΜΕΝΑ).

 

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Franman καθίσταται ο μοναδικός αντιπρόσωπος που είναι υπεύθυνος για την προώθηση και την προσέλκυση δυνητικών πελατών με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, ειδικά για τις υπηρεσίες Συντήρησης, Επισκευής και Αναβάθμισης (Maintenance, Repair & Overhaul – MRO) του IMI.

 

Το πλήρως ενοποιημένο ναυπηγείο του ΙΜΙ εκτείνεται σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα εμπορικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων VLCC, Bulk Carriers, Offshore Support Vessels και Offshore Jackup rigs. Αναγνωρισμένο ως το μεγαλύτερο και μοναδικό ναυπηγείο στην περιοχή MENA που μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλά έργα MRO και μεγάλης κλίμακας προγράμματα ναυπήγησης, συμπεριλαμβανομένων VLCC, η σύγχρονης τεχνολογίας υποδομή διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, πολλαπλές αποβάθρες και τη μεγαλύτερη εγκατάσταση ανύψωσης πλοίων στον κόσμο, με ανυψωτική ικανότητα 31.200 τόνων, διαμορφώνοντας συνολικά ένα περιβάλλον που επιτρέπει ασύγκριτα επίπεδα εξυπηρέτησης και αποτελεσματικότητας.

 

Ο Κωστής Φραγκούλης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Franman, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το IMI αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην 33χρονη σταθερή δέσμευση της Franman να εκπροσωπεί κορυφαίους διεθνείς παρόχους υπηρεσιών στον ναυτιλιακό τομέα. Αυτή η συμφωνία μπορεί να δημιουργήσει αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες τόσο για τον Franman όσο και για το ΙΜΙ, ενισχύοντας τελικά τις δυνατότητες της ναυτιλίας στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι πελάτες της Franman στην Ελλάδα και την Κύπρο που αναζητούν βελτιωμένες δυνατότητες, ευθυγραμμισμένες με τον στόχο της βιωσιμότητας, και στρατηγική θέση για τις MRO ανάγκες τους, έχουν πλέον πρόσβαση σε μία από τις πιο προηγμένες και εστιασμένες στη βιωσιμότητα θαλάσσιες εγκαταστάσεις παγκοσμίως, στρατηγικά τοποθετημένη σε μια κεντρική θαλάσσια διαδρομή κοντά στις χώρες τους. Με την τεχνογνωσία του IMI και τις εκτεταμένες εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, η Franman έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει ένα ευρύ φάσμα ναυτιλιακών βιομηχανιών, από την εμπορική ναυτιλία έως την υπεράκτια ενέργεια, ενισχύοντας τη θέση της ως βασικός παράγοντας στον τομέα των ναυτιλιακών υπηρεσιών».

 

Ο Feras Al-Sahan, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του IMI, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον σχεδιασμό μας, για να αυξήσουμε τη γεωγραφική σφαίρα επιρροής μας και να παρέχουμε κορυφαίες υπηρεσίες σε διεθνείς πελάτες. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω της συνεργασίας μας, που φέρνει μαζί το μεγαλύτερο ναυπηγείο πλήρους εξυπηρέτησης στην περιοχή MENA και την τεχνογνωσία και την εμβέλεια της Franman στην ευρωπαϊκή αγορά, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε από κοινού ευκαιρίες για τον ναυτιλιακό τομέα και έτσι να συμβάλουμε στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Αναγνωρίζουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες των ναυτιλιακών εταιρειών ώστε να διασφαλίσουν αποτελεσματικότητα αλλά και συνέχεια στην επιχειρηματική δραστηριότητά τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε τους υποψήφιους πελάτες μας μέσω του υπερσύγχρονου ολοκληρωμένου ναυπηγείου του ΙΜΙ, όπου παρέχουμε όχι μόνο δυνατότητες ναυπήγησης πλοίων και εγκαταστάσεων αποβάθρας, αλλά και υπηρεσίες MRO. Αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει, επίσης, τη δυνατότητα επέκτασης της λειτουργίας μας και θα προσφέρει κορυφαίου επιπέδου εγκαταστάσεις στην περιοχή σε νέους διεθνείς πελάτες».