Η Λίλιαν Ψύλλα του grtraveller σε ρόλο συντονίστριας στην πρώτη μετά την πανδημία Τελετή Αποφοίτησης του ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής

 

Από δεξιά η  Business Development Director του ομίλου Santikos Collection, κα Κατερίνα Σαντίκου, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Ευγένιος Βασιλικός, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, κ. Κων/νος Λούλης και ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Χρήστος Γκίνης στην εκδήλωση που προηγήθηκε της απονομής των ΒΕΚ.

 

Την Τελετή Αποφοίτησης που διοργάνωσε τέλη Φεβρουαρίου το ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής στον φιλόξενο χώρο της σχολής στην Ανάβυσσο, συντόνισε η  συνιδρύτρια και εμπορική διευθύντρια του πολυβραβευμένου ταξιδιωτικού περιοδικού grtraveller, κα Λίλιαν Ψύλλα, μαζί με τον σύμβουλο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων κο Θοδωρή Βαρβία.  

 

Από δεξιά η συνιδρύτρια και εμπορική διευθύντρια του περιοδικού grtraveller, κα Λίλιαν Ψύλλα και ο σύμβουλος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, κος Θοδωρής Βαρβίας συντονίζουν την εκδήλωση.

 

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους, η υφυπουργός τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, κ. Κων/νος Λούλης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Χρήστος Γκίνης και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Ευγένιος Βασιλικός 

 

Από δεξιά η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, και η συνιδρύτρια και εμπορική διευθύντρια του περιοδικού grtraveller, κα Λίλιαν Ψύλλα

 

Πρόκειται για την πρώτη τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε μετά την πανδημία του κορωνοϊού καθώς και η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται μετά την επανίδρυση του Δ.Ι.Ε.Κ Αναβύσσου, αρμοδιότητας υπουργείου τουρισμού σε ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι καταρτιζόμενοι της σχολής σχεδίασαν και υλοποίησαν μία λαμπρή εκδήλωση, που εκτός από την απονομή των Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), περιελάμβανε ομιλία της Διευθύντριας της Σχολής, κας Χαράς Κοβούση και παρουσίαση της Business Development Director του ομίλου Santikos Collection, κας Κατερίνας Σαντίκου 

 

Από δεξιά η υφυπουργός τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη και η διευθύντρια του ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής, κα Χαρά Κοβούση κατά την απονομή των ΒΕΚ στους αποφοίτους.

 

Τις Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) απένειμαν η υφυπουργός τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Ευγένιος Βασιλικός και η Business Development Director του ομίλου Santikos Collection, κα Κατερίνα Σαντίκου, στους αποφοίτους των ετών 2020, 2021 και 2022.  

Η Διευθύντρια, κα Χαρά Κοβούση μίλησε για την περιφερειακή διάσταση και την ενίσχυση του υπερτοπικού χαρακτήρα της σχολής με την μετατροπή του σε ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής, ενώ η κα Κατερίνα Σαντίκου παρουσίασε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, τονίζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και πώς αυτό επηρεάζει τους αποφοίτους των τουριστικών σχολών.  

Τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν οι καταρτιζόμενοι του τμήματος “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Κλάδο του Τουρισμού” καθώς και του τμήματος “Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας” ενώ το μπουφέ καλωσορίσματος με γλυκά και αλμυρά εδέσματα ετοίμασαν με την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους, οι καταρτιζόμενοι των τμημάτων “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας” και “Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής”. 

Το εκπαιδευτήριο της Αναβύσσου έχει ιδιαίτερα μακρά παράδοση στην άρτια εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών για την τουριστική και ξενοδοχειακή αγορά. Βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 για τη μετατροπή των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού, σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού του ν. 4763/2020, μετονομάστηκε σε ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής.