Η ψηφιακή άνοιξη – ένα ταξίδι στον κόσμο της φύσης και της τεχνολογίας

 

Σαν το χελιδόνι, τον αγγελιαφόρο της αναγέννησης, έτσι και η ψηφιακή άνοιξη μάς υπόσχεται έναν κόσμο γεμάτο φως, έναν καμβά για να ζωγραφίσουμε τις αναζητήσεις μας στα ταξίδια μας ανά την Ελλάδα.

Ας αφεθούμε στην αγκαλιά της ανοιξιάτικης αύρας, στα παραμυθένια τοπία της Θεσσαλίας παρέα με εφαρμογές που οδηγούν τα βήματά μας και μάς προτείνουν μοναδικές εμπειρίες, στα Μετέωρα, στη Λίμνη Πλαστήρα, στα γραφικά χωριουδάκια και στις σύγχρονες “έξυπνες” πόλεις της.

Με το λάπτοπ στην αγκαλιά “καλημερίζουμε” τον Κένταυρο στα μυθικά βουνά του Πηλίου ατενίζοντας το πράσινο του βουνού και το γαλάζιο των ακτών του Παγασητικού. Μαγευόμαστε από την πιο ” έξυπνη” πόλη της Ελλάδας, τα Τρίκαλα όπου το ψηφιακό “χορεύει” αρμονικά με το φυσικό. Φοράμε τα 3D γυαλιά της επαυξημένης πραγματικότητας για να ταξιδέψουμε στο παρελθόν με τα μάτια του μέλλοντος στην Καλαμπάκα. Εξερευνούμε νέους τρόπους να ζήσουμε την ιστορία των Χανίων. Βουτάμε στα κρυστάλλινα αναζωογοννητικά νερά του Βοϊδομάτη και στους καταρράκτες Μπάλτα ντι Στρίγκα στην Ήπειρο. Κι όπως ο ήλιος δύει πίσω από τα βουνά, ξαπλώνουμε σε μία αναπαυτική πολυθρόνα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Ένα παράλληλο σύμπαν ανοίγεται μπροστά μας όπου η αρχαία σοφία συνδιαλέγεται με την τεχνητή νοημοσύνη.

 

Ένας κόσμος γεμάτος νέες εμπειρίες και δυνατότητες μάς περιμένει…ας τον ταξιδέψουμε.