Μέθανα – Τα “λουτρά” του Σαρωνικού

Αλλάξτε τον “αέρα” σας σε ένα καταπράσινο αλλά και ηφαιστειογενές τοπίο με πολλές ιαματικές πηγές. Κάντε ρομαντικούς περιπάτους στο όμορφο πλακοστρωμένο δρόμο της μικρής χερσονήσου των Αγίων Αναργύρων στην είσοδο της πόλης. Γύρω της υπάρχουν ακόμη απομεινάρια οχύρωσης που μοιάζουν με τα κυκλώπεια τείχη. Επισκεφθείτε το εντυπωσιακό σπήλαιο της Περιστέρας, που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας των πολλών σταλακτιτών που έμοιαζαν με περιστέρια. Ζήστε το Πάσχα σε μία από τις 37 εκκλησίες των Μεθάνων. Ανεβείτε στην αρχαία ακρόπολη στο Παλαιόκαστρο με τμήματα του τείχους από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο να παραμένουν στη θέση τους.

Ακούσματα πελοποννησιακά και σύγχρονα. Γνώριμες νότες στην καταπράσινη χερσόνησο με τις “εκρηκτικές” διαθέσεις.

Το μοναδικό άρωμα της ρίγανης, που φυτρώνει στα ηφαιστειακά εδάφη της περιοχής και η – για λίγο μόνο – ενοχλητική μυρωδιά του θείου καθώς αναδύεται από τις πολλές ιαματικές πηγές του νησιού.

Πιάτα με οβριές – άγρια σπαράγγια, τα χειροποίητα ζυμαρικά γκόγκλιες και το πιπέκι – τη μεθανιώτικη γαλατόπιτα.

Πάρτε τον εξοπλισμό πεζοπορίας και ξεκινήστε για μια μοναδική εμπειρία, μέσα από μία απίστευτη διαδρομή με πεύκα, πουρνάρια και σχηματισμούς λάβας, καθώς ανεβαίνετε στον κρατήρα του ηφαιστείου, που βρίσκεται κοντά στο παραδοσιακό χωριό Καμένη Χώρα. Στη στενή λωρίδα που συνδέει τα Μέθανα με την Αργολίδα περπατήστε στο κάστρο του Γάλλου στρατηγού και φιλέλληνα Φαβιέρου με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Αφεθείτε στο “γιατρό” της φύσης, τα θερμά λουτρά και το υδρομασάζ είτε για θεραπεία είτε για ομορφιά, αναζωογόνηση και ευεξία.

INFO Με πέτρα, λάσπη και …κρασί είναι κτισμένο το μικρό εκκλησάκι της “Κρασοπαναγιάς” στο δυτικότερο ακρωτήρι των Μεθάνων. Ο θρύλος λέει ότι το έχτισε ένας έμπορος ως τάμα στην Παναγία, καθώς περνώντας από εκεί με το καΐκι του φορτωμένο με κρασί, έπεσε σε θαλασσοταραχή και κινδύνεψε να πνιγεί.