Νοσταλγική Γαστρονομία της Ελλάδας

Η Ελλάδα δεν απέκτησε ως δια μαγείας τη φήμη του γαστρονομικού προορισμού. Αυτό το κατάφερε χτίζοντας, μέσα στα χρόνια της κουλτούρας και της ιστορίας της σε συνδυασμό με το πλούσιο κλίμα σε βουνό και θάλασσα, μία νοσταλγική γαστρονομική κληρονομιά ζηλευτή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι μια χώρα που έχει καταφέρει να παντρέψει γαστρονομικά μνήμες που τρέχουν από την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, την Οθωμανική αυτοκρατορία και μέχρι σήμερα μέσα από πρώτες ύλες, συνταγές και τεχνικές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ουρανίσκο μας.

 

Η νοσταλγική γαστρονομία περιγράφει τη χαρά της απόλαυσης εκλεκτής τροφής, εκπροσωπεί τις γενιές που μεγάλωσαν μέσα σε αυτή τη θαλπωρή της ελληνικής κουζίνας και αναδεικνύει τους τόπους και τους ανθρώπους που συνεχίζουν με αγάπη να στηρίζουν αυτή την πολιτιστική κληρονομιά.

Είναι πλέον ίσως ο πιο δυνατός δεσμός ενός ανθρώπου με τον τόπο του.

Μεγαλώνοντας σε μια ελληνική κουζίνα μαθαίνεις τι σημαίνει νοστιμιά κατά το αγγλικό umami, πώς να ξεδιπλώνεις όλο το γευστικό προφίλ μιας πρώτης ύλης ντόπιας και μη, με σεβασμό στην μοναδικότητα της. Αυτή η αντίληψη της τροφής δεν έχει σύνορα και

εφαρμόζεται σε κάθε συνταγή με την ταυτότητα του ανθρώπου που την εκτελεί!

Tο “29 Superb Burgers and Buns” πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε ακριβώς αυτό, ένα πάντρεμα στο συγκεκριμένο πρότζεκτ ενός αμερικάνικου ορόσημου με τη νοστιμιά και τεχνική που χαρακτηρίζει μια ελληνική κουζίνα.

“Love at first bite”

ήταν κάτι που όλοι συμφωνούσαν μετά την πρώτη μπουκιά ενός burger του “29”.

 

Όλες οι συνταγές είναι σχεδιασμένες με έμφαση στη μοναδικότητα της πρώτης ύλης ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν σε γεύση, άρωμα, υφή και όψη, τα απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία μιας γευστικής ανάμνησης!

Όταν άνοιξε η κουζίνα το 2017, ήταν το πρώτο Burger shop που προσέφερε καθαρόαιμα smashed burgers σε φρεσκοψημένα ψωμάκια πατάτας, δικής μας παραγωγής.

Στη κουζίνα του “29” προβάλλουμε ένα αναγνωρισμένο αμερικάνικο προϊόν μέσα από γεύσεις και επιρροές της Μεσογείου. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη που θέλει τον έρωτα με την πρώτη μπουκιά, αξία διαχρονική.