Ο Όμιλος Sani/Ikos συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΜΗ για το καινοτόμο πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD

 

Νέο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD για καριέρα στον τουρισμό

Ο Όμιλος Sani/Ikos συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΜΗ για το καινοτόμο πρόγραμμα

-Αφορά στις ειδικότητες Ειδικού Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ) και Στελέχους Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών – Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο

 

Ο Όμιλος Sani/Ikos, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος πολυτελούς φιλοξενίας στην Μεσόγειο, ενώνει τις δυνάμεις του με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, μέλος του μεγαλύτερου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα και παρουσιάζει το νέο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD, για σπουδές διεθνούς κύρους και εξασφαλισμένη εργασία στα θέρετρα του Ομίλου στην Ελλάδα από το πρώτο κιόλας εξάμηνο σπουδών. Με την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία, ο Όμιλος Sani/Ikos και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ απαντούν στην αυξημένη ζήτηση για άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού λόγω της δυναμικής ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD, που ξεκινά από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24, αφορά στις ειδικότητες του Ειδικού Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ) και του Στελέχους Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών, ενισχύοντας το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας στις δύο αυτές ειδικότητες με 150 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης που χρηματοδοτεί εξολοκλήρου ο Όμιλος Sani/Ikos. Στο πλαίσιο του ενισχυμένου αυτού προγράμματος, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες σε ανερχόμενους τομείς της πολυτελούς φιλοξενίας, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και ο οικοτουρισμός, οι αναδυόμενες τάσεις στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τη γαστρονομία, τα νέα εργαλεία της εξατομικευμένης φιλοξενίας και πολλά ακόμη, με τη βοήθεια διακεκριμένων επαγγελματιών και εισηγητών του τουριστικού κλάδου.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν bonus αποφοίτησης, ύψους 1.000 ευρώ, ενώ από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών τους θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας με τον Όμιλο Sani/Ikos για άμεση εκκίνηση καριέρας σε ένα από τα θέρετρα του Ομίλου στην Ελλάδα χωρίς την απαίτηση πρακτικής άσκησης.

Οι ενότητες του προγράμματος HOSPITALITY FORWARD πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε όλη τη χώρα, ενώ το βιωματικό σκέλος υλοποιείται τόσο στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου, όσο και στα ξενοδοχεία Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HOSPITALITY FORWARD  και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site του προγράμματος:  www.hospitalityforward.gr

 

Σχετικά με τον ξενοδοχειακό Όμιλο Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου.  Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως. Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα επενδυτικά έργα δυναμικότητας σχεδόν 1,000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν το 2025 και το 2027 αντίστοιχα, ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων Sani Resort and Ikos Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του και δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του. Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο αειφορίας (ESG), ενώ είναι μέλος του  Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). Περισσότερες πληροφορίες: https://www.saniikos.com/

Σχετικά με τον εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ

Έχοντας προβεί στη μεγαλύτερη επένδυση εκπαιδευτικού ομίλου στην Ελλάδα σε προγράμματα σπουδών, εκπαιδευτικό προσωπικό και κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στην Ελλάδα. Με διεθνή διαπιστευτήρια έχοντας ανακηρυχθεί το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» στα «Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί το πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΙΕΚ (EVBB) κατέχοντας την αντιπροεδρία. Με 17 διεθνείς διακρίσεις ποιότητας και υπεροχής και πανελλαδική παρουσία σε 9 πόλεις, στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Ελληνικό, τη Χαλκίδα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λάρισα και τη Ρόδο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προσφέρει περισσότερες από 100 δυναμικές ειδικότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγορά εργασίας. Διαθέτει το πρώτο Interactive Career Office, ένα ισχυρό πανελλαδικά δίκτυο 5.500 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που αποτελεί τη γέφυρα των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας.