Παγκόσμια πρωτιά στον Οικογενειακό & Βιώσιμο τουρισμό: Το Sani Resort κατακτά τέσσερα ακόμη βραβεία στα World Travel Awards 2023

 

 

 

Το Sani Resort απέσπασε τα βραβεία “World’s Leading Family & Beach Resort” για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και “World’s Leading Luxury Green Resort” για τέταρτη χρονιά & είναι το μόνο θέρετρο στην ιστορία του θεσμού που κατακτά τις διακρίσεις αυτές για τόσες συνεχόμενες χρονιές.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε “World’s Leading Cultural Destination Resort”

και απέσπασε το νεοσύστατο βραβείο

“World’s Leading Sustainable Resort”.

 

 

 Τετραπλή βράβευση στα διεθνή βραβεία και σημαντικό θεσμό του παγκόσμιου τουριστικού κλάδου, τα World Travel Awards, κατέκτησε το Sani Resort. Το εμβληματικό θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikos στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολυτελή οικογενειακό τουρισμό της Μεσογείου, αναδείχθηκε “Worlds Leading Family & Beach Resort” και “Worlds Leading Luxury Green Resort”, για πέμπτη και τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αντίστοιχα, όντας το μοναδικό θέρετρο στην 30χρονη ιστορία των βραβείων που κατέκτησε τις σημαντικές αυτές διακρίσεις τόσες συνεχόμενες φορές. Παράλληλα, για πρώτη φορά κέρδισε και το νεοσύστατο βραβείο “World’s Leading Sustainable Resort”, αναγνωρίζοντας την ηγετική θέση του θέρετρου στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού. Ολοκληρώνοντας το πλήθος βραβείων στον καταξιωμένο θεσμό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Sani Resort βραβεύτηκε ως Worlds Leading Cultural Destination Resort”, μια σημαντική αναγνώριση για τα δύο διεθνή φεστιβάλ που το Sani Resort διοργανώνει κάθε χρόνο: το γαστρονομικό Sani Gourmet που συγκεντρώνει βραβευμένους σεφ από όλο τον κόσμο, και το Sani Festival, το εμβληματικό μουσικό φεστιβάλ στον λόφο του Sani Resort, που μετρά πάνω από 30 χρόνια ιστορίας και μαγικών μουσικών βραδιών.

 

 

Τα World Travel Awards κάθε χρόνο αναδεικνύουν τους κορυφαίους στον κλάδο της φιλοξενίας και επιβραβεύουν την αριστεία, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους και υψηλού κύρους θεσμούς βραβείων παγκοσμίως. Η πολλαπλή αυτή βράβευση και μοναδική πρωτιά στα World Travel Awards επισφραγίζει την κυρίαρχη θέση του Sani Resort στον πολυτελή οικογενειακό τουρισμό, καθώς και το σημαντικό του έργο στον τομέα της αειφορίας παγκοσμίως, μέσα από πρωτοποριακές δράσεις για το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό και την προώθηση της βιώσιμης φιλοξενίας στους επισκέπτες.

 

Το Sani Resort εκτείνεται σε ένα φυσικό καταφύγιο 4.000 στρεμμάτων, όπου συναντιούνται τρεις κόσμοι μοναδικού φυσικού κάλλους: οι προστατευόμενοι υγρότοποι, τα πυκνά πευκοδάση και οι σμαραγδένιες παραλίες. Τα πέντε βραβευμένα παραθαλάσσια ξενοδοχεία του Sani – το καθένα με τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα – παρέχουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, μεταξύ των οποίων  40 εστιατόρια και μπαρ, πισίνες και spa, αθλητικές ακαδημίες, kids clubs, αλλά και ιδιωτική μαρίνα σκαφών.

 

Το Sani Resort κορυφαίο παραθαλάσσιο θέρετρο για οικογένειες

 

Το Sani Resort κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο “World’s Leading Family & Beach Resort” – σημαντική διάκριση για τα πέντε ξενοδοχεία του resort, Sani Beach, Sani Club, Porto Sani, Sani Asterias και Sani Dunes, τα οποία προσφέρουν κορυφαίας ποιότητας φιλοξενία και μοναδικές εμπειρίες για οικογένειες από όλο τον κόσμο.

 

Το Sani Resort παρέχει εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, όπως το Rafa Nadal Tennis Center, η ακαδημία ποδοσφαίρου Chelsea Football Club, το Bear Grylls Survival Academy και το Sani Tree Top Adventure, όπου οι οικογένειες μπορούν να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους, ενώ η τοποθεσία του resort, με 7 χιλιόμετρα παραλιών – όλες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία – και 20 χιλιόμετρα δασικών μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών, προσφέρει πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ, υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και σύνδεση με τη φύση.

 

Πρωτοπόρος στον  βιώσιμο τουρισμό παγκοσμίως

Έχοντας κερδίσει  για τέταρτη συνεχή χρονιά το βραβείο “World’s Leading Luxury Green Resort”, αλλά και το νεοσύστατο βραβείο “World’s Leading Sustainable Resort”, το Sani Resort συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της αειφορίας και του βιώσιμου τουρισμού.

Το θέρετρο έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και πιστοποιήσεις, ενώ είναι μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). Μέσα από το πρόγραμμα αειφορίας Sani Green, το Sani Resort έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο τη βιώσιμη λειτουργία των ξενοδοχείων του (σε τομείς όπως η κλιματική ουδετερότητα, η διαχείριση φυσικών πόρων και η κυκλική οικονομία), την προστασία των οικοσυστημάτων, τη στήριξη των κοινοτήτων και των ανθρώπων του, ενώ σταθερά προωθεί την οικολογία και τη βιώσιμη φιλοξενία στους επισκέπτες του.

To Sani Resort είναι το πρώτο θέρετρο στην Ελλάδα που έγινε ανθρακικά ουδέτερο το 2020 και τροφοδοτείται με ηλεκτρικό 100% εγγυημένης προέλευσης ΑΠΕ, έχοντας θέσει ως στόχο τη μηδενική κατανάλωση άνθρακα (net zero) έως το 2030, ενώ έως το τέλος του 2024 θα έχει καταργήσει πλήρως τα πλαστικά μίας χρήσης και θα παράγει μηδενικά απόβλητα προς υγειονομική ταφή. Το θέρετρο στηρίζει κάθε χρόνο πάνω από 40 οργανώσεις που παρέχουν φροντίδα σε οικογένειες και παιδιά, ενώ σε συνεργασία με επιστημονικά ινστιτούτα και ΜΚΟ προστατεύει και ενισχύει τα οικοσυστήματα γύρω από τα ξενοδοχεία του.

Το 2021, το Sani δημιούργησε -σε συνεργασία με την Bee Camp- το Sani Bee Spot, το μεγαλύτερο διαδραστικό Bee Spot στην Ελλάδα για την προστασία της μέλισσας και των άλλων επικονιαστών εντόμων, που είναι ζωτικά για το οικοσύστημα. Επίσης, συνεργάζεται με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την προστασία των 225 ειδών πουλιών που ζουν στους Υγροτόπους της Σάνης, καθώς και με την οργάνωση iSea για την καταγραφή των δελφινιών στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Παράλληλα, προωθεί τη σύνδεση των επισκεπτών του με τη φύση μέσα από οικολογικές δραστηριότητες και εμπειρίες, όπως περιηγήσεις στους Υγροτόπους και το Δάσος της Σάνης, μονοπάτια Ορνιθοπαρατήρησης, κ.ά.

 

Κορυφαίος προορισμός και για τον Πολιτισμό

Στη φετινή βράβευση των World Travel Awards, το Sani Resort αναδείχθηκε για δεύτερη φορά “World’s Leading Cultural Destination Resort”, με αφορμή τις επιτυχημένες διοργανώσεις των ετήσιων φεστιβάλ του, Sani Festival και Sani Gourmet.

Το διεθνής εμβέλειας Sani Festival, που πραγματοποιείται -από το 1992- κάθε καλοκαίρι στο Sani Hill, φέρνοντας κοντά φίλους της μουσικής από όλο τον κόσμο, έχει υποδεχτεί στη σκηνή του κάποιους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της κλασικής, ροκ, ποπ και τζαζ διεθνούς σκηνής,  όπως ο Andrea Bocelli, η Sarah Brightman, η Bonnie Tyler κι ο Chris Norman, οι UB40 ft Ali Campbell, ο Tom Odell, ο Bob Geldof, ο Jack Savoretti, ο Al Di Meola, ο Jan Garbarek και πολλοί άλλοι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Το Sani Gourmet, ο ετήσιος θεσμός γαστρονομίας, κάθε χρόνο φέρνει στο Sani  βραβευμένους  με αστέρια Michelin σεφ από όλο τον κόσμο, αλλά και ανερχόμενα ονόματα του fine dining, που παρουσιάζουν στα εστιατόρια του resort εμβληματικά τους πιάτα, αλλά και πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Sani Resort: https://sani-resort.com/gr