ΣΤΑΛΙΔΑ – ΕΝΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ

 

Η Σταλίδα βρίσκεται 34 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο, 3 χιλιόμετρα μετά το κέντρο της Χερσονήσου και 3 χιλιόμετρα πριν το κέντρο των Μαλίων.

Όντας κατεξοχήν τουριστικός οικισμός πλέον, προσφέρει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, επιπλωμένα διαμερίσματα και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Επίσης προσφέρει πολύ καλές επιλογές για φαγητό, καφέ και διασκέδαση καθώς υπάρχει πληθώρα από εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ και νεανικά στέκια τα οποία προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Χαρακτηρίζεται από ήσυχους ρυθμούς διασκέδασης και είναι κατάλληλη για οικογενειακές διακοπές.

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν το μπάνιο τους σε μια ιδιαίτερα όμορφη παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά. Εντύπωση προκαλεί η συστάδα φοινίκων, που βρίσκεται στην παραλία, οι οποίοι σύμφωνα με την προφορική παράδοση, φυτεύτηκαν από σπόρια πειρατών. Στον παραλιακό δρόμο, βρίσκονται ξενοδοχεία αλλά και πλήθος από καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και παραδοσιακές ταβέρνες.

Στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, βρίσκεται ο ομώνυμος ναός, όπου κατά τους θερινούς μήνες οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν και να απολαύσουν μια ήσυχη βόλτα.