Το Κρασί στην Κέρκυρα

 

 

 

Ταξιδεύοντας στο ιστορικό νησί των Φαιάκων είναι πολλά τα αξιοθέατα και οι ομορφιές. Είναι όμως και μία καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κρασιά της.

Από λευκές ποικιλίες εδώ θα συναντήσουμε τον Κακοτρύγη, τη Ρόμπολα, τον Κοκκαλιάρη και τη Φιδιά (ποικιλίες που αντέχουν στις μυκητιάσεις που προκαλεί το υγρό κλίμα του νησιού). Στις ερυθρές πρωτοστατεί το Πετροκόριθο, το Σκοπελίτικο και το Βερτάμι, αλλά και ξένες ποικιλίες, όπως το Syrah και το Cabernet Sauvignon. Οίνοι με προστατευόμενη ένδειξη ΠΓΕ είναι αυτοί της Κέρκυρας και της Χαλικούνας. Υπάρχουν και τα επισκέψιμα οινοποιεία που μπορούμε να επισκεφθούμε και ενδεικτικά αναφέρουμε: του Θεοτόκη (ώς ένα από τα παλαιότερα της Ελλάδος), του Γραμμένου, του Γούλη, του Λειβαδιώτη, το Nicoluzo, το Pontiglio κ.ά. Το παραδοσιακό ποτό του νησιού είναι το λικέρ κουμ κουάτ, ένα ευχάριστο ηδύποτο από τους καρπούς αυτού του εσπεριδοειδούς φρούτου.

 

Αντιγόνη Καραμβάλη

Οινολόγος