Το μέλλον σου σε περιμένει σήμερα

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Project Future, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, στηρίζει τους νέους της χώρας και «ανοίγει» την αγορά εργασίας για τους νέους πτυχιούχους.

Σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης στην Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει μέσω του Project Future, να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, δίνοντας σε νέους πτυχιούχους εφόδια που είναι χρήσιμα για να βρουν τη θέση εργασίας που τους ταιριάζει.

Η Τράπεζα Πειραιώς, από το 2018, υλοποιεί τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο κάθε έτους, με συνέπεια το Project Future και το προσαρμόζει στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους έως 29 ετών με καθόλου ή έως τρία χρόνια εργασιακή εμπειρία. Η αίτησή τους εξετάζεται όσον αφορά τα τυπικά κριτήρια, ηλικία, εργασιακή εμπειρία, ενασχόληση με εξω-ακαδημαϊκές δραστηριότητες, και στη συνέχεια, οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο στάδια:

 • 1ο στάδιο: ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας σε μορφή gamification
 • 2ο στάδιο: αξιολόγηση των υποψηφίων (Live Assessment Centre) μέσω συνεντεύξεων με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ελληνικής αγοράς (HR, Line Managers, CEOs)

Όσοι νέοι ολοκληρώσουν επιτυχώς τα στάδια αξιολόγησης του προγράμματος Project Future, ξεκινούν την εκπαίδευσή τους, η οποία απαρτίζεται από δύο μέρη:

Κατά το πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ένα τριήμερο training, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν εξειδικευμένη εκπαίδευση σε καίριους τομείς, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, όπως: JAVA, JavaScript, Digital Marketing, Customer Experience, Sales Excellence, Supply Chain Management, Data Science, .ΝΕΤ, Project Management (with Agile Specialization), Business Intelligence & Analytics και Front-End Web Development. Η εκπαίδευση διαρκεί 60-120 ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των συμ-μετεχόντων αναρτώνται στην πλατφόρμα του ReGeneration και παραμένουν διαθέσιμα στις 600 συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις για ένα χρόνο, με στόχο την απορρόφησή τους σε θέσεις εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση και ελάχιστο μισθό €750 μεικτά.

Πολύτιμοι συνεργάτες της Τράπεζας Πειραιώς για την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος είναι η Google, το Facebook, η Code.Hub, το BCA College, η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα Project Future είναι:

 • Να κάνει τους νέους ακόμα πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, προσφέροντάς τους εξειδικευμένες εκ-παιδεύσεις σε τομείς αιχμής
 • Να καλύψει την ανάγκη των επιχειρήσεων για ανεύρεση ταλαντούχων νέων που θα προσφέρουν υπεραξία στο δυναμικό τους.
 • Να συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη πραγματοποιήσει 4 κύκλους του προγράμματος Project Future και στο διάστημα αυτό:

 • 2.041 συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future
  & του ReGeneration,
 • 691 εξ αυτών παρακολούθησαν μία εκ των εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων του Project Future,
 • 970 νέοι που έχουν εκπαιδευτεί από το Project Future και το
  ReGeneration έχουν ήδη βρει θέση στην ελληνική αγορά εργασίας, ενώ η διαδικασία των προσλήψεων είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σε κάθε εκπαιδευτικό κύκλο, η Τράπεζα διερευνά μαζί με το ReGeneration τις ανάγκες της αγοράς σε τοπικό επίπεδο, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και αντίστοιχα σχεδιάζει, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς φο-ρείς, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία αναπροσαρμόζει με βάση πρωτίστως τις ανάγκες της αγοράς, όπως αυτές διαμορφώνονται κάθε φορά, αλλά και την ανατροφοδότηση που λαμβάνει από τους εκπαιδευόμενους.

Ο επόμενος, 5ος κύκλος του προγράμματος, όπως και ο προ-ηγούμενος, προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής και θα διεξαχθεί, με ψηφιακά μέσα, τον Οκτώβριο, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους της χώρας μας να εξειδικευτούν σε καινοτόμους πυλώνες: Digital Marketing, Project Management (with Agile Specialization), Business Intelligence & Analytics, Front-End Web Development with Angular και JAVA.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο www.projectfuture.gr ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου.