Ξενοδοχεία για ανοιξιάτικες “εξορμήσεις” με ποδήλατο

 

 

Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να οργανώσετε τις ποδηλατικές εξορμήσεις σας σε κοντινούς και πιο μακρινούς προορισμούς. Επιλέξτε καλή παρέα, τον προορισμό που σας αρέσει και κλείστε τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, όπως διαμονή και μετακίνηση.

Από τη Θάσο έως την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Ιόνια νησιά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, 80 και πλέον ξενοδοχεία έχουν πιστοποιηθεί από τη ΝΑΤΤΟΥΡ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Αυτό σημαίνει ότι το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε παρέχει δωρεάν χώρο για ασφαλή στάθμευση – φύλαξη των ποδηλάτων ή αντίστοιχο συνεργαζόμενο χώρο κοντινό στο κατάλυμα.

Επίσης, ότι έχει στη διάθεσή σας σετ εργαλείων αν χρειαστείτε καθώς και δυνατότητα επισκευής του ποδηλάτου σας εντός του ξενοδοχείου ή κοντά σε αυτό.

Κάποια διαθέτουν και επιπλέον υπηρεσίες, όπως συνεργασία με εταιρεία που διοργανώνει ποδηλατικές εκδρομές, θέσεις στάθμευσης με ειδικό rack για ποδήλατα, σημεία φόρτισης μπαταρίας ηλεκτρικών ποδηλάτων καθώς και δυνατότητα πακέτου κολατσιού (lunchbox) με φρούτα, τοστ, κ.ά.

Αν πάλι δεν έχετε το δικό σας ποδήλατο μαζί, μπορείτε να ενοικιάσετε από το ξενοδοχείο και μην ξεχάσετε να ζητήσετε χάρτες της περιοχής με ποδηλατικές διαδρομές, που θα σας οδηγήσουν σε πανέμορφους δρόμους μέσα από δάση, δίπλα από θάλασσες, ποταμούς, λίμνες και μοναδικής ομορφιάς τοπία.