Πέρασε κιόλας ένας χρόνος!

O καιρός περνάει γρήγορα με καλή παρέα! Και να, είμαστε εδώ, δεύτερη Άνοιξη, να σας κρατάμε συντροφιά στις μικρές ή μεγάλες διαδρομές σας. Έκλεισε ήδη ένας χρόνος, γεμάτος με “άρωμα” Ελλάδας. Ταξίδια με τις πέντε αισθήσεις σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ιδέες και προτάσεις για αξέχαστες διακοπές με δραστηριότητες στη φύση, γιορτινές και ρομαντικές περιπλανήσεις. Ένας χρόνος με τα δικά σας ταξίδια και τις αναμνήσεις σας να “γεμίζουν” τις σελίδες μας.

Αυτήν την άνοιξη, βάζουμε πλώρη για τα “σμαράγδια” του Ιονίου, τα Επτάνησα. Νοιώθουμε την κατάνυξη του Πάσχα στις Καστροπολιτείες του Μυστρά και της Μονεμβασιάς και τρέχουμε στους Μαραθώνιους της Άνοιξης. Με ορμητήριο την Τρίπολη και το Ναύπλιο, γνωρίζουμε τα μικρά γραφικά χωριουδάκια με την ένδοξη ιστορία τους. Εκεί που περπάτησε και πολέμησε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Γιορτάζουμε τη γυναίκα και τη μητέρα!

Άλλωστε κι η άνοιξη είναι γυναίκα, που “σκορπά” τη χαρά και το γέλιο της στη φύση! Δίνει ζωή στα παγωμένα δέντρα, κλείνει στην αγκαλιά της χιλιάδες πολύχρωμα ευωδιαστά λουλούδια και χαμογελάει στα τιτιβίσματα των πουλιών που “πλέκουν” στεφάνι στα μαλλιά της.

 

“Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις”,
Οδυσσέας Ελύτης