Ανοιξιάτικη βόλτα στην «Κορινθιακή Ελβετία»

 

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρα λίγο πιο μακριά από το χωριό Φενεό και 100 χλμ. δυτικά της Κορίνθου, η Λίμνη Δόξα τοποθετημένη στο πιο ονειρικό σημείο της Βόρειας Πελοποννήσου σάς προσκαλεί σε μια μοναδική διαδρομή για να θαυμάσετε και να αποθεώσετε την ομορφιά της.

Τα πεύκα, οι βελανιδιές και τα έλατα καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης καθώς την αγκαλιάζουν και φανερώνουν δειλά το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι της στο κέντρο της λίμνης.

 

 

Ακολουθώντας την πλαγιά λίγο βορειότερα της λίμνης θα συναντήσετε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Φενεού.

Χαλαρώστε κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας και αναπνεύστε τον καθαρό αέρα του βουνού που σάς χαρίζεται απλόχερα. Στρώστε την πετσέτα σας ή το τραπεζομάντηλό σας και βγάλτε τα ταπεράκια με τα κεφτεδάκια της μαμάς και τα αναψυκτικά σας κάνοντας ένα πικ νικ με τα παιδιά σας. Πάρτε το ποδήλατό σας και την παρέα σας και ζήστε τη μοναδική εμπειρία της ανοιξιάτικης βόλτας καθώς ο ήλιος χορεύει στον ουρανό. Στον δρόμο σας θα συναντήσετε σίγουρα παραγωγούς που θα σας καλέσουν να αγοράσετε την ξακουστή φάβα Φενεού η οποία είναι υψηλής διατροφικής αξίας.

Η Άνοιξη είναι εδώ και μας συντροφεύει, μας χαρίζει μαγικές στιγμές σε μοναδικά τοπία της ελληνικής φύσης.