Αργοσαρωνικός . Χειμωνιάτικο ΕΝ ΠΛΩ σε ασφαλή νερά

 

 

Με έναν τόσο ήπιο χειμώνα, μέχρι στιγμής, μη διστάσετε να αφεθείτε στην αίσθηση ελευθερίας που δίνει μια περιπλάνηση εν πλω. Επιλέξτε κάτι κοντινό, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού ή τις ακτές του Πειραιά και της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ζήστε μοναδικές ρομαντικές στιγμές και γιορτινές εμπειρίες. Από την άλλη πλευρά, οι Αλκυονίδες ημέρες του Ιανουαρίου προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για απολαυστικές πλεύσεις προς τα ασφαλή νερά του Αργοσαρωνικού.

 

Εξοπλιστείτε, λοιπόν, με χοντρά πανωφόρια και αδιάβροχα, ενημερωθείτε για τον καιρό και ξεκινήστε για να απολαύσετε τον δροσερό χειμωνιάτικο αγέρα που αναμειγνύεται με την αρμύρα της θάλασσας.

 

 

Ζήστε τον πνεύμα των γιορτών στον Πόρο και στην Ύδρα. Γιορτάστε τα Θεόφανεια στην Αίγινα και απολαύστε μια ρομαντική εν πλω “περατζάδα” στις πανέμορφες ακτές της Αττικής. Στον Πόρο, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το λιμάνι ζωντανεύει με στολισμένα καραβάκια, ενώ στην Ύδρα, τα παιδιά “ξεχύνονται” στους δρόμους με λευκά χάρτινα φαναράκια. Τα Θεοφάνεια στην Αίγινα συνδυάζουν την κατάνυξη της ημέρας με την τόλμη των χειμερινών κολυμβητών.

 

 

Προσκαλέστε το ταίρι σας σε μια ρομαντική βόλτα με σκάφος κατά μήκος των ακτών του Πειραιά. Από τη Μαρίνα της Ζέας έως τα βράχια της Πειραϊκής και τον Όρμο της Αφροδίτης, μια νησιώτικη “φλέβα” κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

 

 

 

Απολαύστε χοιρινό με σέλινο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Πόρου και γλυκαθείτε με παραδοσιακά γλυκά με φιστίκι Αιγίνης. “Δέστε κάβο” σε γκουρμέ εστιατόρια κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού και δοκιμάστε εκλεπτυσμένες γεύσεις κάτω από το φως των κεριών και την απέραντη θάλασσα στο “πιάτο” των ματιών σας.

 

Αν αγαπάτε αυτή την υδάτινη αδάμαστη ομορφιά, μην φοβηθείτε να την εξερευνήσετε και τον χειμώνα. Μπορεί να σας χαρίσει μια σειρά από αξέχαστες στιγμές, ενώ ο κόσμος της θάλασσας αποκαλύπτει την αληθινή του μαγεία και ομορφιά.