ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΥΡΙΚΟΥ

Ο αθλητισμός είναι ταξίδι και το ταξίδι πρέπει να έχει πάντα θετική ενέργεια και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ετοίμασε βαλίτσες και τρέξε αγγίζοντας τα όρια σου σε γοητευτικούς προορισμούς.

Μαραθώνιος Ναυπλίου – 8 Μαρτίου 2020
Μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας υποδέχεται χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία πρωτοποριακή διοργάνωση που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό! Η Διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες Μαραθωνίου & Ημιμαραθωνίου Δρόμου, 5 χλμ. & 2,5 χλμ. για όλους!
➝ www.nafpliomarathon.gr

 

IRONMAN 70.3 Greece – 5 Απριλίου 2020
Γίνε κομμάτι της ιστορίας και ζήσε το IRONMAN® 70.3® Greece. Η αθλητική διοργάνωση τριάθλου που συνεπήρε 1500 αθλητές και 5000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο τον Απρίλιο του 2019 ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Φέτος φέρνει τον Αθλητικό Τουρισμό της χώρας μας στην κορυφή του παγκόσμιου χάρτη στην COSTA NAVARINO και τη Μεσσηνία.
➝ www.ezgreece.gr/ironman

Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου – 3 Μαΐου 2020
Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την αρχαία και μεσαιωνική ιστορία του νησιού. Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική κατά μήκος της παραλίας στο βόρειο τμήμα της πόλης της Ρόδου και θα φτάσει μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου η ατμόσφαιρα θα είναι μοναδική. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα σπουδαία αξιοθέατα του νησιού, όπως ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν κοντά στην μεσαιωνικού χαρακτήρα Παλιά Πόλη, η οποία έχει δηλωθεί σαν περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς.
➝ www.rhodesmarathon.gr

Tyros Run – 9&10 Μαΐου 2020
Ο παραθαλάσσιος Τυρός της Νότιας Κυνουρίας υποδέχεται αθλητές και συνοδούς από την Ελλάδα και από το εξωτερικό σε μια ξεχωριστή διοργάνωση με ποικίλες αθλητικές δράσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και πολλές εκπλήξεις. Ο Τυρός Αρκαδίας δηλώνει παρών στο αναπτυσσόμενο δρομικό κίνημα και στον αθλητικό τουρισμό.
➝ www.tyrosrun.gr

Amorgos Trail Challenge – 16&17 Μαΐου 2020
Το διήμερο 16-17 Μαΐου 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό το 4ο Amorgos Trail Challenge. Οι διαδρομές 19χλμ με εκκίνηση από το Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας και τερματισμό στην παραλία της Αιγιάλης, 7,5 χλμ Γύρος της Αιγιάλης, σε συνδυασμό με το μοναδικό “spike” ή αλλιώς κατάκτηση κορυφής της νησίδας Νικουριά. Μια διοργάνωση με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.
➝ www.amorgostrailchallenge.gr