ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Χριστουγεννιάτικα Δώρα στοργής για καλό σκοπό “Προσφορά μικρή αλλά εγκάρδια” έλεγε ο Όμηρος για τα δώρα. Κι όταν αυτά προέρχονται από κοινωνικές δομές που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο τότε τόσο η προσφορά όσο και η χαρά που δίνουμε είναι διπλή. Αυτά τα Χριστούγεννα, αγοράζουμε χειροποίητα γούρια, κεριά και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα φτιαγμένα από τα χεράκια παιδιών και ενηλίκων με νοητική υστέρηση, που ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους και νοιώθουν τη χαρά της δημιουργίας.

ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ:
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ΚΔΗΦ Άνοιξης
Αγοράστε γούρια,κοσμήματα, είδη δώρου, κεριά αλλά και κουραμπιέδες και μελομακάρονα από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) Άνοιξης 13-15 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 11:00 19:00, φτιαγμένα από τους ίδιους τους ωφελούμενους του κέντρου. Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση οργανώνεται από τον Ρ.Ο. Διόνυσος και τον Ρ.Ο. Κηφισιάς-Καστρί στον χώρο της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων) υπό την αιγίδα του Δήμου Διονύσου. Η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων), ιδρύθηκε το 1960, από Γονείς και Κηδεμόνες ατόμων Νοητικά Υστερούντων. Είναι φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με πρωταρχικό σκοπό την αναγνώριση των προβλημάτων των ατόμων με νοητική υστέρηση, ανεξάρτητα από το γένος ή την ηλικία. Υπηρετώντας αυτόν τον σκοπό, η ΠΕΓΚΑΠ λειτουργεί τις εξής δομές/μονάδες: στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ), όπου φιλοξενούνται ενήλικες με βαριά και μέση νοητική υστέρηση, δύο κέντρα διημέρευσης και φροντίδας (ΚΔΗΦ) στις περιοχές του Χαλανδρίου και —–Άνοιξης Αττικής, καθώς και κέντρο Συμβουλευτικής.

Σωματείο ΕΡΜΗΣ:
Χριστουγεννιάτικα Bazaar σε Athens Metro Mall και Κολέγιο Deree
Μοναδικά χειροποίητα έργα φτιαγμένα με πολλή αγάπη & ενθουσιασμό, όπως κεριά, ρόδια, ημερολόγια, έργα decoupage, κοσμήματα, κομπολόγια και διάφορα Χριστουγεννιάτικα δωράκια από τους ωφελούμενους του Σωματείου ΕΡΜΗΣ θα εκτεθούν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι στο The Athens Mall από 16 – 31 Δεκεμβρίου 2019 καθώς και Winter Festival που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 12/12/2019, ώρες 12:00– 17:00 στο Κεντρικό κτήριο του Κολλεγίου Deree. Το Σωματείο ΕΡΜΗΣ, με έδρα το Ελληνικό-Ν. Αττικής ιδρύθηκε το 1988 από Γονείς και Κηδεμόνες Ατόμων με Αναπηρίες (Νοητική Αναπηρία-Σύνδρομο Down- Αυτισμός- Ψυχικές Αναπηρίες-Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες). Είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό και λειτουργεί Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας εξυπηρετώντας 100 ΑμεΑ, το οποίο αποτελείται από: Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης.