ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ

Οι Top-5 Προορισμοί του Σπύρου Χρυσικόπουλου

Ο αθλητής υπερ-αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος, μετά την είσοδο του στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, κολυμπώντας 358,2 χιλιόμετρα μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας στην πισίνα 50μ του ΟΑΚΑ, αποφάσισε πως είναι καιρός για διακοπές και μας προτείνει αγαπημένους προορισμούς! «Όταν μου λένε να γράψω για πέντε αγαπημένους προορισμούς το μυαλό μου πάει αμέσως σε ελληνικά νησιά. Όμως τώρα θα γράψω για πέντε ξεχωριστούς προορισμούς που δεν χρειάζεται να μπεις σε καράβι για να μεταβείς.»

 

 

Τρίκαλα

O ποταμός Ληθαίος, Τρίκαλα, Θεσσαλία, Ελλάδα.

 

Μια πόλη που έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς έμεινα εκεί για τέσσερα χρόνια όταν σπούδαζα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Μια γραφική και όμορφη πόλη που με κάθε ευκαιρία την επισκέπτομαι. Ο ποταμός Ληθαίος διασχίζει την πόλη και ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων μετακινείται με το ποδήλατο, ενώ υπάρχουν και πολλά όμορφα μέρη τόσο για τρέξιμο όσο και για άλλες μορφές άσκησης.

 

Λιτόχωρο

Πανέμορφο σκηνικό από το φαράγγι του Ενιπέα, Όλυμπος, Ν.Πιερίας, Ελλάδα

 

Τόσο κοντά στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας αλλά και τόσο κοντά στη θάλασσα. Ένα πάρα πολύ όμορφο μέρος που μπορεί να αποτελέσει βάση για τους λάτρεις του αθλητισμού στη φύση. Μπορείς να διασχίσεις το φαράγγι του Ενιπέα και να εξερευνήσεις τα αμέτρητα μονοπάτια του Ολύμπου.

 

Καβάλα

Το πανόραμα της πόλης της Καβάλας, το κύριο λιμάνι της Ανατολικής Μακεδονίας

 

Παραθαλάσσια πόλη στη Bόρεια Ελλάδα με πολλές επιλογές μέσα στη πόλη με σήμα κατατεθέν το υδραγωγείο και το κάστρο. Πολλές επιλογές, ωστόσο, και στις γύρω περιοχές. Όρος Παγγαίο, Παρανέστι και πολλά άλλα, ενώ παράλληλα βρίσκεται πολύ κοντά στην όμορφη Θάσο.

 

Πάργα

H παραθαλάσσια πόλη με τα ζωηρά χρώματα. Πάργα, Ν. Πρέβεζας

 

Παραθαλάσσια πόλη από την πλευρά του Ιονίου τώρα. Όμορφο μέρος με φυσική ομορφιά. Χτισμένη αμφιθεατρικά με ωραία χρώματα και πολύ ωραία θέα από το κάστρο. Κοντά είναι τα Σύβοτα, η Ηγουμενίτσα, αλλά και ένα από τα αγαπημένα μου ποτάμια, ο ποταμός Αχέροντας.

 

Ναύπλιο

Μονοήμερη απόδραση για σπορ ή  εξερεύνηση στο Ναύπλιο, Ν. Αργολίδας

 

Ο πιο κοντινός (στην Αθήνα) προορισμός από την πεντάδα μου. Μια εκδρομή που μπορεί να γίνει και μονοήμερη. Μια πόλη γεμάτη από ελληνική ιστορία και πάρα πολλά αξιοθέατα. Διαθέτει κολυμβητήριο αλλά και ένα πανέμορφο φυσικό κολυμβητήριο μέσα στη θάλασσα. Πολύ ωραίο σημείο για προπόνηση αλλά και για ξεκούραση στη γνωστή παραλία του Καραθώνα.