ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ GRT

Ένας χρόνος συνεντεύξεις – EΝΑΣ ΧΡOΝΟΣ ΜΗΝYΜΑΤΑ

Ένας χρόνος συνεντεύξεις με πρόσωπα της επικαιρότητας που μιλούν για τον τουρισμό, την καινοτομία και στέλνουν το μήνυμά τους για την χρονιά που διανύουμε.

Ας θυμηθούμε τι είπαν:

 

Για την Ελλάδα…

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,
πρωθυπουργός της Ελλάδας
Τεύχος, Καλοκαίρι 2019

 

“Η Ελλάδα να μη διώχνει τα παιδιά της αλλά να τους δίνει και πάλι ευκαιρίες να εργαστούν και να προκόψουν στην πατρίδα μας. […] οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό δεν είναι πολίτες δεύτερης διαλογής. Είναι καθήκον του ελληνικού κράτους να διευκολύνει το δικαίωμά τους να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.”

Για τον τουρισμό…

Χάρης Θεοχάρης,
υπουργός τουρισμού
Τεύχος, Φθινόπωρο 2019

 

“… θα πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε ο ελληνικός τουρισμός να είναι θελκτικός και να προσελκύει κόσμο καλού επιπέδου, ο οποίος να μένει ευχαριστημένος από την παραμονή του στην Ελλάδα και να γίνεται ο πρεσβευτής της χώρας μας. Αυτό σημαίνει όμορφες εμπειρίες, άνοιγμα στις πέντε αισθήσεις, αξία για τα χρήματα που δίνεις και μαγνήτης για να ξανάρθεις εσύ και οι φίλοι σου.”

Για τους νέους στον τουριστικό κλάδο…

Μάνος Κόνσολας,
υφυπουργός τουρισμού
Τεύχος, Φθινόπωρο 2019

 

“…ο τουρισμός θα είναι ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.[…] δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης και νέες ειδικότητες. Η δική μας ευθύνη είναι να διαμορφώσουμε το νέο πλαίσιο της τουριστικής εκπαίδευσης που θα παρέχει εξειδι-κευμένη γνώση και θα παράγει στελέχη υψηλής ποιότητας στον τουρισμό. Με νέες δουλειές και, κυρίως, καλά αμειβόμενες.”

 

Για την Καλή Χρονιά…

Κώστας Μπακογιάννης,
Δήμαρχος Αθηναίων
Τεύχος, Χειμώνας 2019

 

“Να αγαπήσουμε λιγότερο το «Εγώ» και περισσότερο το «Εμείς», γιατί με το «Εμείς» μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγμα-τα, μπορούμε να καταφέρουμε όσα δεν φαντάστηκε ο καθένας μόνος του.”

Άδωνις Γεωργιάδης,
Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Τεύχος, Χειμώνας 2019

 

“Το 2020 θα είναι χρονιά στροφής για την ελληνική οικονομία καθώς θα αρχίσει να φαίνεται στην πραγματική οικονομία ο θετικός αντίκτυπος της δουλειάς που έχουμε κάνει όλους αυτούς τους μήνες ώστε να ξεκινήσουν νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.“

Χρίστος Δήμας,
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Τεύχος, Χειμώνας 2019

 

“Η Ελλάδα αλλάζει. Επιδίωξή μας είναι κά-θε μέρα που περνάει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό να έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.”