Οι Περιφερειάρχες μιλούν για τη φιλόξενη Ελλάδα

Σταύρος Αρναουτάκης
περιφερειάρχης Κρήτης
Τεύχος, Φθινόπωρο 2019

“Η κάθε γωνιά της Κρήτης, το κάθε χωριό, η κάθε πόλη, από τη Ζάκρο ως το Ελαφονήσι και από την Γραμβούσα ως την Ιεράπετρα, αποτελεί για τον επισκέπτη, μια μοναδική εμπειρία. Είναι αυτές οι εικόνες που αιώνες τώρα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ένα πολυδιάστατο μωσαϊκό που συμπληρώνεται με τα στοιχεία του πολιτισμού μας, της χριστιανικής μας παράδοσης, των εθίμων μας, της γαστρονομίας μας, του φυσικού μας τοπίου. Ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες οι καλές κλιματολογικές συνθήκες, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών, το επίπεδο των τιμών σε συνδυασμό με παραδόσεις και έθιμα της Κρήτης αυτήν την περίοδο και με την Κρητική φιλοξενία, συνθέτουν το σκηνικό ενός τουριστικού προορισμού που ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες του Έλληνα που θέλει να ταξιδέψει στο νησί μας.”

Φάνης Σπανός,
περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Τεύχος, Φθινόπωρο 2019

“Η Στερεά Ελλάδα είναι για όλα τα γούστα, έχει τα πάντα. Αποτελεί μια μικρογραφία της χώρας, καθώς συγκεντρώνει χαρακτηριστικά απ’ όλη την επικράτεια. Επίσης βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και έτσι γίνεται εύκολα προσβάσιμη για όλους τους εγχώριους επισκέπτες, αλλά και όσους έρχονται στην Ελλάδα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Θα προσπαθήσω, ωστόσο, να δελεάσω ακόμα περισσότερο τους αναγνώστες και δυνητικούς επισκέπτες μας λέγοντας πως στην Περιφέρειά μας, μπορεί κανείς, να επισκεφτεί παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικά και πολιτιστικά τοπόσημα, να γευθεί αυθεντικές γεύσεις, να απολαύσει τα ιαματικά λουτρά, να περιηγηθεί στα σηματοδοτημένα μονοπάτια, να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά. Αλλά και πολλές ακόμα εμπειρίες! Η Στερεά είναι φιλόξενη απ` άκρη σ` άκρη!”

Αλέξανδρος Καχριμάνης,
περιφερειάρχης Ηπείρου,
Τεύχος, Φθινόπωρο 2019

“…η Ήπειρος μπορεί να καλύψει σχεδόν κάθε εν-διαφέρον που μπορεί να υπάρχει από την κολύμβηση στις πεντακάθα-ρες παραλίες της- ειδικά το Σεπτέμβριο αλλά και τον Οκτώβριο- μέχρι και την ορειβασία.
Υπάρχουν αθλητικές/ δρομικές εκδηλώσεις, τα extreme sports, οι περιηγήσεις σε μουσεία και θρησκευτικά μνημεία, το κυνήγι, το ψάρεμα, η γαστρονομία και όταν πέσουν τα πρώτα χιόνια και το σκι στα χιονοδρομικά κέντρα. Όμως εκείνα που ελκύουν και εντυ-πωσιάζουν τους επισκέπτες Φθινόπωρου της Ηπείρου είναι τα εντυπωσιακά χρώματα της φύσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι πιο φανατικοί φίλοι της περιφέρειάς μας, είναι εκείνοι που την επισκέπτονται στο Φθινόπωρο, κάτι που το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. “

Νεκτάριος Φαρμάκης,
περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Τεύχος Χειμώνας 2019

“Τους προσκαλούμε να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία και τον Επικούρειο Απόλλωνα για να δουν από κοντά τον τόπο που κρατάει επί χιλιάδες χρόνια αναμμένη τη δάδα της άμιλλας και της συναδέλφωσης. Και μετά, να φτάσουν στο Διακοπτό και με τον οδοντωτό να «σκαρφαλώσουν» στα Καλάβρυτα για να συναντήσουν το λάβαρο της επανάστασης του ’21 και τον τόπο μαρτυρίας στο λόφο του Καπή, ενώ ταυτόχρονα θα περάσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και χαράς στο χιονοδρομικό κέντρο. Έπειτα, μπορούν να κατηφορίσουν προς την Πάτρα και αφού ζήσουν την ατμόσφαιρα μίας κοσμοπολίτισσας περιοχής, αλλά και προσκυνήσουν στον τάφο και τον σταυρό του Άγιου Ανδρέα, μπορούν να περάσουν στην απέναντι όχθη για να βρεθούν στο γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου και στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, εκεί όπου ακόμα είναι ζωντανά τα ίχνη της αγάπης για την ελευθερία και την πατρίδα. Και να ολοκληρώσουν την περιήγησή τους, φτάνοντας στο Αγρίνιο, μια σύγχρονη και ζωντανή πόλη, αλλά και το «στολίδι» της, την Τριχωνίδα, ανηφορίζοντας προς το Θέρμο και τη γενέτειρα του Πατροκοσμά ή την ορεινή Ναυπακτία τής πιο παρθένας και ονειρεμένης φύσης που έχουν δει ποτέ. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζονται πολλοί λόγοι για να βρεθεί κάποιος κοντά μας. Αρκεί μόνο να θέλει να ζήσει την εμπειρία στη «γη της φλόγας»!”