Η διευθύντρια του γυναικολογικού και ρομποτικού τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών κα Βασιλική Χατζηραφαήλ έφερε το 15ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής (SERGS ) για πρώτη φορά στην Αθήνα

 

Είναι μεγάλη μας τιμή που η διευθύντρια του γυναικολογικού και ρομποτικού τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ διοργάνωσε το 15ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής (SERGS ).Το συνέδριο έλαβε χωρά στο ίδρυμα Ευγενίδου(Πλανητάριο), στην Αθήνα από τις  8-10 Ιουνίου 2023.

 

Η απήχηση ήταν πολύ  μεγάλη καθώς παρευρέθηκαν ακαδημαϊκοί ομιλητές, κορυφαίοι Ευρωπαίοι ειδικοί στον τομέα της ρομποτικής γυναικολογικής χειρουργικής, καθώς και ιατροί,  φοιτητές και νοσηλευτές από 33 χώρες από όλη την Ευρώπη και το εξωτερικό.

 

Το συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής τον κύριο Γεώργιο Πατούλη ο οποίος έδειξε τον ενθουσιασμό του για την άρτια διοργάνωση και το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιελάβανε  διαδραστικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλες τις καλοήθεις και τις κακοήθεις γυναικολογικές  παθήσεις.

Κατά τη διάρκεια του συνέδριου έγιναν παρουσιάσεις  πολλών ρομποτικών γυναικολογικών επεμβάσεων, συζητήθηκαν ιατρικές καινοτομίες και νέες τεχνικές.

 

Προβλήθηκαν  όλα τα ρομποτικά συστήματα και οι εξελίξεις αυτών. Τέλος  συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα  στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη και το λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα με το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σεμινάριο ρομποτικής χειρουργικής με εξετάσεις  πιστοποίησης 34 νέων ρομποτικών χειρουργών.  Στο τέλος του συνεδρίου δόθηκαν βραβεία για τη καλύτερη  προφορική παρουσίαση  και τη καλύτερη βίντεο παρουσίαση.

Οι ξένοι σύνεδροι αποχώρησαν από τη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διοργάνωση του συνέδριου και την επιμόρφωση που προσέφερε σε όλες τις βαθμίδες των γυναικολόγων -χειρουργών.