ΟΙΝΟΣ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Στα Ιόνια Νησιά συναντάμε την εκλεκτή ποικιλία ΡΟΜΠΟΛΑ. Μας δίνει κρασιά υψηλόβαθμα με αρώματα εσπεριδοειδών (κίτρο, ροδάκινο, μήλο ) αλλά και ορυκτών, με καλή οξύτητα, μέτριο σώμα και ευοξείδωτα. Επιδέχεται μικρή παλαίωση.

Στην Κεφαλλονιά εκτός από τη Ρόμπολα συναντάμε επίσης τις ποικιλίες Μοσχάτο, Τσαούσι, Μαυροδάφνη και Γουστολίδι. Σημαντικότερα οινοποιεία το gentilini, Πετρακόπουλος, Συνεταιρισμός, Σκλάβος, Φοίβος, Μενούσης, Divino, Σαρρής, Μεταξά.
Στη Ζάκυνθο κυριαρχούν ως ποικιλίες η Ρόμπολα, το Γουστολίδι και ο Αυγουστιάτης. Χαρακτηριστικό είναι το κρασί Verdea, με υψηλό αλκοολικό τίτλο, γλυκό με οξειδωμένο χαρακτήρα. Σημαντικότερα οινοποιεία το κτήμα Γράμψα, Art & Wine, Οινόλπη, Σολωμός, Συνεταιρισμός Μουζάκης, Κομούτος, Σαρωνίς, Callinico.
Στην Κέρκυρα καλλιεργούνται οι ποικιλίες Κακότρυγος, Πετροκόριθο, Σκοπελίτικο και φυσικά Ρόμπολα. Συναντάμε εδώ τα οινοποιεία Κτήμα Θεοτόκη, Γούλη Γραμμειού, Νικολούζου, Λειβαδιώτη.
Στη Λευκάδα, εκτός από τη Ρόμπολα, θα συναντήσουμε το Βερτζαμί, μια έντονα βαφική ποικιλία, τη Μαυροδάφνη και φυσικά τη ρόμπολα. Κάποια από τα οινοποιεία της Λευκάδος είναι ο Άκρατος , ΕΑΣ, Σολδάτος-Αργυρός, Καρσάνικο, Λευκαδίτικη γη, Σύφλογο.
Ταξιδεύοντας στα Επτάνησα μπορούμε να επισκεφθούμε κάποια από τα οινοποιεία, να απολαύσουμε την ξενάγηση και τα υπέροχα κρασιά τους κατόπιν συνεννόησης.
Καλή απόλαυση!

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΜΒΑΛΗ ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ