“ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ” ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΠΙ ΓΗΣ

Γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, δάση με πεύκα που “κατηφορίζουν” στις αμμώδεις ονειρεμένες παραλίες. Εκεί που η όμορφη Ιώ, μεταμορφωμένη σε αγελάδα και “κυνηγημένη” από την Ήρα, χώρισε, με το πάτημά της, για πάντα τη στεριά σε μικρά και μεγάλα νησιά. Κάθε ένα από αυτά και μία ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από τα ιστορικά μνημεία, τους μύθους και τα Ομηρικά Έπη.

Η Κέρκυρα με την ενετική ομορφιά της και τα ξεχωριστά πασχαλινά της έθιμα. Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί των Ιονίων, με τις μαντολινάτες. Το φιόρο του Λεβάντε, η Ζάκυνθος με παραλίες σαν καρτ-ποστάλ. Η Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα που όσα χρόνια κι αν πέρασαν δεν έφυγε ποτέ από το νου του και ο πόθος του να γυρίσει σε αυτήν μεγάλος. Η Λευκάδα, το “στεριανό” νησί του Ιονίου αλλά και μικρότερα νησιά, όπως το νησί των πλουσίων, τον Σκορπιό, που πρώτος απέκτησε ο Ωνάσης, οι Παξοί και Αντίπαξοι με τη σπάνια φυσική ομορφιά.

Αυτήν την άνοιξη βάζουμε πλώρη για τα “σμαράγδια” του Ιονίου, για τις ημέρες του Πάσχα, που στα νησιά αυτά μοιάζουν μοναδικές, τη “μαγιάτικη έκρηξη” της φύσης, που στα Επτάνησα, ο αέρας γεμίζει με το άρωμα των ζουμπουλιών και των γιασεμιών. Να περπατήσουμε σε μονοπάτια κατάφυτα, δίπλα από λίμνες και πάνω σε καταπράσινους λόφους. Να γευτούμε τις επτανήσιες νοστιμιές και κεράσματα και να ευθυμήσουμε με τα παραδοσιακά ακούσματα με τα μαντολίνα, την κιθάρα και τα “βιολίνα”.