Κυπαρισσία – ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ “ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ”

“Σμιλεμένη” από τις υδάτινες ορμές του Ιονίου Πελάγους και “βουτηγμένη” μέσα σε ένα καταπράσινο “κύμα” από δέντρα και κατάφυτες γωνιές, η Κυπαρισσία, ντύνεται με τα φθινοπωρινά της χρώματα και μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη μυθική χώρα των γιγάντων και στο βυζαντινό μεγαλείο της.

Απολαύστε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα, στο βυζαντινό – φράγκικο κάστρο της Αρκαδιάς, που ο μύθος λέει ότι το έχτισαν γίγαντες. Καθώς ο ήλιος “γέρνει” προς τη δύση, χαρίζει τις ανταύγειες του στις κεραμιδένιες σκεπές που απλώνονται σαν ασπρο-κόκκινο σεντόνι μέχρι κάτω στις αμμώδεις παραλίες της, αγγίζοντας τα βαθυγάλανα νερά του Ιονίου και το φθινοπωρινό τοπίο.

Ανακαλύψτε τις “Μυκήνες της Δύσης”, στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς. Με τους θολωτούς τάφους και τα πλούσια ευρήματα να μαρτυρούν ένα σημαντικό κέντρο της αρχαιότητας.

Εξερευνήστε το φαράγγι με τους σταλακτίτες. Από τη βόρεια πλευρά του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς, ακολουθήστε το μονοπάτι που οδηγεί στο υπέροχο αυτό μνημείο της φύσης, με τα τρεχούμενα νερά και τα γέρικα πλατάνια.

Γευτείτε τη μεσσηνιακή παράδοση με το ευλογημένο ελαι-όλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα αρωματικά φυτά ή βότανα, τα παστά, το ψητό γουρουνόπουλο, τα, καπνισμένα με φασκόμηλο, λουκάνικα, τα λαλάγγια και τις δίπλες.

Ζήστε ένα μοναδικό φθινόπωρο στη μεσσηνιακή φύση!