ΠΑΞΟΙ & ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ – ΛΑΜΠΕΡΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Απέραντο πράσινο, παραλίες με τυρκουάζ νερά, σπηλιές και ιαματικές πηγές. Εδώ ο χρόνος σταματά καθώς τα “παραμυθένια” τοπία κυριεύουν όλες μας τις αισθήσεις. Η μυθολογία λέει ότι οι Παξοί ήταν μέρος της Κέρκυρας αλλά ο Ποσειδώνας με την τρίαινά του τα χώρισε για να φτιάξει μία “ερωτική φωλιά” για τον ίδιο και τη γυναίκα του. Πρώτη στάση ο Γάιος, η πρωτεύουσα του νησιού με δύο μικρά νησάκια να τον “προστατεύουν”, του Αγίου Νικολάου και της Παναγιάς, δημιουργώντας ένα ονειρικό κανάλι. Στην ενδοχώρα τα γραφικά καταπράσινα χωριά Λόγγος και Λάκκας καθώς και οι θειούχες ιαματικές πηγές Οζιάς, Γιαννάς και Γλυφάδας. Την ίδια σπάνια ομορφιά θα βρείτε και στους Αντίπαξους με τις περίφημες παραλίες Βουτούμι και Βρίκα.

Ξεκινώντας φέτος από την Άνοιξη, το νησί θα γεμίσει με ήχους κλασσικής μουσικής μέσα από το καθιερωμένο Φεστιβάλ Παξών που πλαισιώνεται από μία σειρά από δρώμενα μέχρι και το Σεπτέμβριο.

Ευωδιάζει ο τόπος από πεύκο που σαν “πράσινο σεντόνι” καλύπτει και τα δύο νησιά καθώς και από το άρωμα των ελιών στους απέραντους Παξιώτικους ελαιώνες.

Οι γεύσεις των δύο νησιών μοιάζουν με αυτές της Κέρκυρας. Θα γευτείτε παστιτσάδα, μπουρδέτο και σοφρίτο αλλά και την τοπική σπεσιαλιτέ των Παξών, την τσιλιγουρδόπιτα.

Κάντε το γύρο του νησιού με καραβάκι για να εξερευνήσετε τα μικρά νησάκια γύρω από τους Παξούς αλλά και τους Αντίπαξους, με τις πανέμορφες παραλίες, που την άνοιξη θα σας φανούν κάπως έρημες. Θαυμάστε τις γράβες, σπήλαια με εντυπωσιακούς θόλους. Ακολουθήστε τα παλιά μονοπάτια, από το Μουσμούλι έως το Πόρτο Οζιάς και τη διαδρομή από τα Μανεσάτικα ως την Υπαπαντή στα βόρεια των Παξών.

INFO Η πρώτη Ανάσταση πραγματοποιείται στον Αγ. Ιάκωβο στην Φουντάνα το Μ. Σάββατο, με το παραδοσιακό χτύπημα των στασιδιών. Τα αναστάσιμα τραγούδια ακούγονται στους κεντρικούς δρόμους και στα παραδοσιακά σοκάκια του Γάη.