ΠΟΠΗ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗ Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Αμοργού : « Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ  κ. ΠΟΠΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΥΡΙΚΟ

 

Γιατί η Αμοργός είναι η ασφαλής επιλογή για διακοπές το φετινό καλοκαίρι;

Τι κάνει ο Δήμος για να την τουριστική ανάπτυξη του νησιού;

Τις απαντήσεις μάς δίνει η αντιδήμαρχος Αμοργού, κα Πόπη Δεσποτίδη.

 

Αποτελεί ο τουρισμός τον μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της Αμοργού;

Ο τουρισμός είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ζωής της Αμοργού. Η ποιοτική ανάπτυξη του νησιού περνά μέσα από την τουριστική ανάπτυξη. Ανάπτυξη, όμως, με σεβασμό στο περιβάλλον, το χρώμα και την παράδοση της Αμοργού. Σχεδόν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες στην Αμοργό σχετίζονται µε τον τουρισμό, ακόμα και η γεωργία και η κτηνοτροφία. Βασικός στόχος είναι να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και φυσικά να επεκταθεί η τουριστική περίοδος.

Η διαχείριση της πανδημίας ήταν υποδειγματική και η Αμοργός είναι covidfree νησί. Τι αντίκρισμα έχει αυτό στον τουρισμό;

Το ότι η Αμοργός είναι ιδανικός και ασφαλής προορισμός για διακοπές δεν είναι απλά ένα διαφημιστικό σλόγκαν. Είναι η πραγματικότητα. Είναι το αποτέλεσμα μιας σοβαρής και υπεύθυνης στάσης και συνεργασίας Δήμου και πολιτών. Τηρήσαμε ευλαβικά όλα τις αποφάσεις τις πολιτείας και διεκδικήσαμε με κάθε τρόπο την υγειονομική θωράκιση της Αμοργού. Έχει εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού και αποκτήσαμε και Μοριακό Αναλυτή στο Κέντρο Υγείας για τη διενέργεια των επιβεβλημένων τεστ COVID 19.

 

Το ότι η Αμοργός είναι ιδανικός και ασφαλής προορισμός για διακοπές δεν είναι απλά ένα διαφημιστικό σλόγκαν. Είναι η πραγματικότητα.

 

 

Πώς προετοιμάστηκε η Αμοργός για την καλοκαιρινή σαιζόν;

Πρέπει να παραδεχτούμε πως και η φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα είναι γεμάτη αβεβαιότητα. Ως Δήμος αποφασίσαμε να κάνουμε το σχεδιασμό μας σαν να περιμένουμε μια φυσιολογική χρονιά. Συμμετείχαμε σε πολλές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, virtual, λόγω της πανδημίας, ήρθαμε σε επαφή με travel bloggers και influencers και προβάλλαμε με καμπάνιες την Αμοργό ως ιδανικό προορισμό για διακοπές σε όλα τα εγχώρια και διεθνή μέσα. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε πιστούς «εραστές» που αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές της Αμοργού.

Ποιος είναι ο στόχος σας ως Δημοτική Αρχή για τον τουρισμό;

Βασικός στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και η καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, την Κρήτη και με νησιά που έχουν αεροδρόμια όπου πραγματοποιούνται διεθνείς πτήσεις. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε την ενίσχυση των υπαρχόντων αλλά και τη δημιουργία νέων θεσμών θεματικού τουρισμού.

Τι είναι η Αμοργός;

Η Αμοργός είναι το καλοκαίρι που πρέπει να ζήσεις. Όχι απλά ήλιος και θάλασσα, αλλά ένα ταξίδι εμπειρίας. Μια κατάδυση στον πολιτισμό, την παράδοση, την γαστρονομία σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο και το αιγαιοπελαγίτικο φως.