Γαλλο – ελληνικό επαγγελματικό εργαστήριο για εκδότες  παιδικών βιβλίων, βιβλίων για νέους και κόμικς από το Bureau International de l’Edition Française (BIEF), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

 

Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 στη βιβλιοθήκη της Λέσχης Φίλων Κόμικς, Αθήνα

 

 

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των επαγγελματικών συνεργασιών για το βιβλίο, καθώς και την ανάγκη για προσεγμένες, σύγχρονες εκδόσεις παιδικών και νεανικών βιβλίων, το Bureau International de l’Edition Française (BIEF), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν ένα επαγγελματικό εργαστήριο για εκδότες παιδικών βιβλίων, βιβλίων για νέους και κόμικς, στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Το BIEF είναι ο επαγγελματικός οργανισμός για την προώθηση των γαλλικών εκδόσεων στο εξωτερικό. Τα μέλη του –περίπου 300 Γάλλοι εκδότες –συμμετέχουν σε δράσεις, όπως σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, έκδοση δίγλωσσων καταλόγων και μελετών, πλατφόρμα στοχευμένης ενημέρωσης για ξένους εκδότες (www.booksfromfrance.fr), επαγγελματικές εκδηλώσεις και διεθνείς συναντήσεις.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ως στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες Γάλλους και Έλληνες εκδότες τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια ξένη αγορά εις βάθος – τις τάσεις, τους δρώντες, τη γενική οργάνωση -, να συζητήσουν για τις δραστηριότητές τους και το αναγνωστικό τους κοινό, να αναπτύξουν βαθύτερες γνώσεις για τις αγορές και να διερευνήσουν τις δυνατότητες εκδοτικής συνεργασίας. Όλα αυτά σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον απ’ ό,τι στις μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις βιβλίου.

Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στη βιβλιοθήκη της Λέσχης Φίλων Κόμικς (Ιερά Οδός 14, Αθήνα), είναι δωρεάν και με ταυτόχρονη διερμηνεία, ενώ οι συμμετέχοντες επαγγελματίες έχουν εγγραφεί κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Εντάσσεται στο πλαίσιο και ως συνέχεια του Διεθνούς Επαγγελματικού Προγράμματος  της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19 Μαΐου 2024). Τα εξειδικευμένα προγράμματα επαγγελματικών συναντήσεων με έμφαση σε ξένες αγορές βιβλίου ξεκίνησαν το 2022 με τη σειρά ελληνογερμανικών εργαστηρίων Let’s Talk (2020 – 2023) και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς κάθε χώρας.