Το Neptune Hotels διοργάνωσε την Ετήσια Εκδήλωση Καθαρισμού Παραλίας

Το Neptune Hotels διοργάνωσε την Ετήσια Εκδήλωση Καθαρισμού Παραλίας

 

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa συμμετείχε στη Διεθνή Εκστρατεία Καθαρισμού Ακτών που συντονίζει η HELMEPA. Το ξενοδοχείο οργάνωσε τον καθαρισμό ακτής και βυθού της παραλίας Τρούλος, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του.

Η δράση είχε ως σκοπό αφενός τη συλλογή σκουπιδιών, αφετέρου την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και του προσωπικού σχετικά με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων και την επίπτωση που έχουν στο περιβάλλον. Σε συνδυασμό με τη συνεχή προσπάθεια του Neptune Hotels για μείωση των  πλαστικών μιας χρήσης, καθώς και την ανάδειξη του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη της ομάδας καταδύσεων Silent Explorers. Χάρη στις προσπάθειες και τον ενθουσιασμό των επισκεπτών και του προσωπικού του ξενοδοχείου, συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν από την ακτή και το βυθό περισσότερα από 82 κιλά απορριμμάτων. Η προσπάθεια καθαρισμού από επιβλαβή σκουπίδια, συμβάλει στον περιορισμό κατάποσης των μικροπλαστικών από  θαλασσοπούλια, ψάρια και από άλλα θαλάσσια ζώα, καθώς και στη διατήρηση μιας όμορφης καθαρής παραλίας, για να μπορούν να την απολαμβάνουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το Neptune Hotels υιοθετεί απόσπασμα δήλωσης της πρέσβειρας της Ε.Ε. στη Σιγκαπούρη Iwona Piórko, που δηλώνει ότι «Σήμερα, καθαρίζουμε την παραλία με την ελπίδα ότι η κόρη μου μπορεί να απολαύσει τις ίδιες #ΚαθαρέςΘάλασσες που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία».
Προκειμένου να ενημερωθούν οι μικροί επισκέπτες του ξενοδοχείου για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στις θάλασσες, το πρόγραμμα του παιδικού κλαμπ Neppi Land προσαρμόστηκε ανάλογα με σχετική θεματολογία. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε μίνι οικολογικό έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από τα παιδιά και εκτέθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα αποτελέσματα από την εν λόγω δράση επιβεβαίωσαν ότι το πλαστικό είναι το πιο συνηθισμένο υλικό στις ακτές και ότι το ποσοστό των μικροπλαστικών στις παραλίες και τις θάλασσες συνεχίζει να αυξάνεται. Ακόμη, οι θάλασσες φαίνεται να υφίστανται αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, λόγω της ακατάλληλης απόρριψης από ορισμένους του εξοπλισμού τους ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) στο περιβάλλον.

Πέρα από τις παραπάνω πρωτοβουλίες, το Neptune Hotels εφαρμόζει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικού, ενέργειας, νερού, χημικών και αποβλήτων. Τονίζει επίσης την προτίμηση του σε προϊόντα τοπικής προέλευσης, ώστε να λειτουργεί με τρόπο που δείχνει σεβασμό στον προορισμό που βρίσκεται.

Neptune Hotels


Συνδυάζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ενός ειδυλλιακού χωριού διακοπών, τους άπλετους χώρους και τους άψογα διαμορφωμένους κήπους, μέχρι τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και την ποικιλία επιλογών διασκέδασης, κάθε γωνιά του
Neptune Hotels αποτελεί και μια νέα ευκαιρία για απόλαυση. Διαθέτει πολυτελή δωμάτια με άνετους χώρους, κομψά διακοσμημένες σουίτες και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Οι μεγάλοι χώροι με πισίνες και οι εκτεταμένοι υπαίθριοι χώροι για ηλιοθεραπεία και χαλαρή ζωή στην παραλία, αλλά και τα φιλόξενα εστιατόρια και μπαρ, οι αμέτρητες ευκαιρίες για ψυχαγωγία, οι δεκάδες δραστηριότητες και σπορ, καθώς και οι πολυτελείς εγκαταστάσεις ευεξίας, δίνουν στον επισκέπτη την ελευθερία να πραγματοποιήσει τις διακοπές που ονειρεύεται. Χτισμένο σε έκταση 150.000 τ.μ. το 5 αστέρων πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο γραφικό Μαστιχάρι. Απέχει μόλις δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από το διεθνές αεροδρόμιο της Κω και 18 χλμ. από το κέντρο του νησιού. | www.neptune.gr